Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vysoky tep

Príspevok v téme: Vysoky tep
Lejlaaaa

Ahojte,chcem sa vas spytat ci ma niekto podobny "problem". Mam nizky tlak tak cca 100/70 -60... a vysoky tep ten sa pohybuje od tych 70-100. Kdesi som citala,ze to pri nizkom tlaku byva. Nesposobuje mi to problemy,necitim nejake silne busenie,ale ked si zmeriam tep tak vacsinou je to priemer tak okolo 80. Myslite ze je to ok alebo treba zajst k dr? Co som si to vsimla to trva mozno uz aj pol roka.dakujem

lasickami

No 90, 100 to je vysoka hranica, dobre meriaš?
Kde si ked si to meriaš?doma ?Po prebudení, hned nemožeš mať 100, si celý deň v strese, povedz čo robiš, myslíš na robotu.
Hne´d ako sa zobudiš skus namerať-nie je možne 100, stale to sa meni zrejme niečo robiš., inač.Bucha ti to srdce.
Ako to maš.?V lekarni bývaju take prístroje na meranie- choď si namerať za 20 cent.musiš byť predtým v klude, nie že predtým behas, zabezpčuješ a potom si sadneš a nameras.

lasickami

No 90, 100 to je vysoka hranica, dobre meriaš?
Kde si ked si to meriaš?doma ?Po prebudení, hned nemožeš mať 100, si celý deň v strese, povedz čo robiš, myslíš na robotu.
Hne´d ako sa zobudiš skus namerať-nie je možne 100, stale to sa meni zrejme niečo robiš., inač.Bucha ti to srdce.
Ako to maš.?V lekarni bývaju take prístroje na meranie- choď si namerať za 20 cent.musiš byť predtým v klude, nie že predtým behas, zabezpčuješ a potom si sadneš a nameras.

Lejlaaaa

Takze v norme aj az do 100??? Ja sa snazim merat v klude aj ked vzdy uz myslim nato,ze kam az vyskoci... a meriam rucne... takze myslis,ze ak mi to ine problemy nesposobuje nemusim to riesit? Sem tam mi je sice divne,ale to skor tomu tlaku pripisujem... len sa mi zdalo ze 100 viacmenej v klude je uz moc nie?

leilaj

Je to v norme od 60-90-100,
mas merat v klude najlepšie po prebudení,tepna na zapesti alebo na krku za minutu odpočitať, nie prístrojom.
Ten tep sa v priebehu dna mení.ked sportujes alebo sa namahas,alebo mas stres, tak vybehne nad 100 čo je normalne.
skus si to prestudovat, ako to pracuje.
Ten tlak ,ak to maš vždy, je super, len treba piť, vodu, alebo pod.
možno že ťa to napadlo preto lebo si sa na to zamerala.
ale nič ti nie je tak to nerieš.