mačiatko :)

Biela Kobra

Ahoj. Ak sa mama zvierat bojí, zrejme má na to svoj dôvod. Navyše, mať doma mačiatko je pre začiatočníka (t. j. človeka, ktorý nikdy predtým mačku nemal), dosť náročné. Mačiatko potrebuje výbavu: záchodík, pelech, prepravku, treba mu pravidelne kupovať piesoček, treba sa naučiť, ako správne mačiatko kŕmiť. Treba sa mu venovať, učiť ho. Ak bývate v paneláku, treba zasieťovať okná a balkóny, aby nevypadlo. Ak máte vyklápacie okná, už ich nebudete vyklápať alebo ich musíte zabezpečiť, aby sa mačiatko vo vyklopenom "véčku" nezaseklo, lebo bude po ňom. Mačiatko je okrem toho veľmi rýchle, rýchlejšie ako ty alebo ktokoľvek v rodine, a veľmi zvedavé a hravé, a treba naň dávať pozor. Treba ho očkovať, kastrovať, treba sa s ním hrať, pretože je to malý lovec a ak sa s ním hrať nebudeš, bude niečo ničiť. A to každý deň, aj keď sa ti nebude chcieť.
Ak pôjdete na dovolenku, treba zabezpečiť niekoho, kto k vám domov príde, poriadi záchod, nakŕmi mača a trochu sa mu povenuje, pretože na rozdiel od psov, mačky nie je dobré brať z domu preč.
Dospelá tichá kastrovaná mačka je oveľa menej náročná, ale aj tak treba zabezpečiť okná a balkóny, aby nevypadla, keď okolo poletí nejaká mucha alebo vták, a starostlivosť je rovnaká.
Takže buď máš na toto všetko veľmi pevnú vôľu - alebo ak nie, tak skús spočiatku menej náročné zvieratko.
A odkazujem aj jeden argument pre mamu: Vo všeobecnosti deti, ktoré vyrástli s nejakým zvieratkom (psom, mačkou, škrečkom, zajačikom a pod.), bývajú oveľa zdravšie, menej trpia alergiami, v živote sú priebojnejšie, empatickejšie a v kolektíve obľúbenejšie a zvyčajne sú aj lepšími rodičmi ako tie deti, ktoré nemali možnosť vyrastať so zvieratami.

Ipsik

Musíš prísť na to, že z ktorých zvieratiek tvoja mama nemá strach. Taký škrečok by bol isto fajn. Či si myslíš, že by tvoja mamka mohla utrpieť šok aj zo škrečka? Nikdy ho nesmieš pustiť behať po byte, lebo potom ho nenájdeš a v noci by jej mohol prebehnúť po tvári, to je tiež pravda.

WHISPER

ked budeš mať vlastne byvanie tak tam možeš mať aj zoo...
predpokladam ze to iste ti povedala aj tvoja mama...