Chcem sa spýtať prečo je tak ťažké sa dostať k antibiotikám, ja mám napríklad problém s chlopňou na srdci, každý krát keď idem k lekárovi vždy mi zdôrazňuje, aby som predchádzal prechladnutiu, bakteriálnej endokaritídy a podobne, ale ak mu hovorím, aby mi dal do zásoby aspoň jedny mizerné antibiotiká tak to neurobí, pretože tú horúčku, alebo zápal dostanete väčšinou v piatok večer a váš lekár neordinuje a povedia vám, aby ste išli na pohotovosť, kde si vás s vašou poondiatou zvýšenou teplotou nikto nevšíma a žiadne antibiotiká vám nedá a dostanete super návod, že máte ísť v pondelok k svojmu obvodnému lekárovi, ale za tie dva dni bez antibiotík sa vám zápal tak rozvinie, že sa vám zapáli cholpňa, alebo srdcový sval a skončíte na operácii, alebo s umelou chlopňou, namiesto toho, aby ste mali k dispozícii doma antibiotiká, cez sobotu a nedelu ich užívali a bez stresu a poškodeného zdravia by ste išli v pondelok k svojmu lekárovi, to už nehovorím o tom , že títo lekári, ktorí tak vehementne broja proti predpisovaniu antibiotík ich majú pre seba a svoje rodiny doma plné skrine, každý kto pozná nejakého lekára, alebo člena jeho rodin tak vie, že dostať sa k antibiotiká pre nich nieje problém, tak prečo??? ani pacienti povedzme chronicky chorí si nemôžu zaobstarať raz do roka jedno antibiotikum pre núdzové prípady, ak zase niekto bude tvrdiť tie nezmysly o rezistencii a alergii, tak to nieje preto, že by sme nadmieru užívali antibiotiká, ale preto, že ich tlačia do všetkých úžitkových zvirat kuratá, prasiatka kravy, to je problém a nie predpisovanie antibiotík
Antibiotiká
ATB sa maju po spravnosti predpisať az po odbere krvi...!
ty nevies aky bacil máš, no a podla odberu krvi to nevie ani lekár..
odber krvi ukáze na co je citlivy a na čo rezistentny...
a je uplne zbytocne na nejaku teplotku za to ze mas 37,2 hned ládovať do seba ATB... ked už citiš ze na neta niečo lezie, tak to lieč prirodne, zazvorovy čaj s medom, nadpariť sa,.. radsej si dať paralen.. atd..
Väčšinou to skor byva tak ze Dr. radi predpisuju ATB lebo maju z toho biznis... mne obvodak furt napisal a bez odberu krvi a ja som to hodila do koša-recept..
ako tvrdila doktorka ktorá ma učila v škole
"choroba liečená ATB trvá 7 dní bez nich týždeň.."
Predpokladám, že ATB Ti predpisuje kardiológ. Skús sa s ním dohodnúť, aby Ti vydal potvrdenie, na kt. bude Tvoja diagnóza a zároveň aj názov ATB, kt. by Ti v prípade potreby na pohotovosti predpísali.