Tehotenstvo

cista laska

Mala by si si uvedomiť, že dieťa je úplne prirodzeným výsledkom sexuálnej aktivity. A tiež by si mala vedieť, že dieťa je človekom od počatia - čiže od oplodnenia vajíčka spermiou.

Ak nastalo počatie dieťaťa, každý zásah do ženského tela robený s cieľom, aby sa dieťa prestalo vyvíjať, je jeho usmrtením. Takým zásahom je nielen interupcia, ale aj tabletka po, ktorá potráca, ak už došlo pred jej užitím k počatiu dieťaťa. Nie je teda pravda, že tabletka po výlučne zabraňuje počatiu. Tabletka po potráca ako potráca aj hormonálna antikoncepcia.

Nie je zodpovedné spať s niekým, o kom ani nevieš, či s ním zostaneš. Nie je zodpovedné počať dieťa a potom ho potratiť tabletkami. Si žena, ktorej lono má byť kolískou dieťaťa a nie jeho hrobom. Máš zosobňovať lásku a konať z lásky. Nerob teda nič, čo je proti láske a čo berie nevinný život, pretože tak sa prehrešuješ nielen voči svojmu dieťaťu (ak si ho náhodou počala), ale aj voči sebe samej a svojmu poslaniu byť matkou, ktorá s láskou chráni svoje deti.

Jaja15

Neviem či riešiš, či môžeš otehotnieť (keďže to bolo posledný deň menštruácie_)alebo riešiš vplyv tabletky po....Tak otehotnieť môžeš aj počas menštruácie a tabletka po ti môže rozhádzať cyklus(ako tu už bolo písané - môže a nemusí). Ak sa bojíš otehotnenia (šanca je aj počas menštruácie - malá, ale je) tak ju zober.

Bubliii

Polož si otázku - vedela by si teraz dieťa vychovať? Máš kde, máš za čo, máš s kým? Ak je odpoveď nie, tak nemáš čo riešiť, choď do lekárne a daj si Escapelle.. ako mne osobne z toho nikdy nič nebolo, žiaden rozhádzaný cyklus ani nič, ale každá sme iná. Prevencia je základ, ale radšej si dať tabletku - ak na dieťa nie som pripravená - ako riešiť za pár mesiacov potrat.

WHISPER

a ja nechápem prečo ludia použivaju kondomy ked su nespolahlive..
nech magor vyťahuje ked nevie spravne nasadit gumu, alebo neviem.. ze praskla..
a ked praskla a vedeli ste o tom mali ste vymeniť...

2jitá ochrana je lepsia..

teraz čo? zoberies 1 tabletku za 20€ a budes z nej mať polroka rozhadzane hormony...
to za 20€ si si radsej mala dat napisat balenie antikoncepcie na 3 mesiace..

EmEf

Ale ved ani ja nechcem potomka zatial, lebo sme spolu kratko a vsetko sa uvidi casom ci spolu zostaneme alebo nie.
Ale tento prispevok je o tom, ze ci je potrebne si ju vziat alebo sa nemam strachovat.

Elwa

Tak samozrejme, že ti radí vziať si tú tabletku, lebo on si chce s tebou LEN užívať a nechce žiadne záväzky v podobe neželaného potomka. Vážne nechápem, že nevidíš, o čo mu ide.