Ahojte, mám 13 rokov a mám problém ktorý ma už dlhšiu dobu trápi. Bojím ísť na gyndu a tak som sem prišla aby ste mi niekto s podobným problémom poradili. Už si asi rok všímam že mám opuchnutý vonkajší ľavý pysk. Je sfarbený do tmavofialova ale nesvrbí ani nepáli..Proste je len napuchnutý a počas dňa mi nijak neprekáža.
Dúfam že to nebude nič vážne a dopredu všetkým ďakujem za vaše názory, poprípade návrhy na nejaké krémy alebo tak:)..
Opuchnuty pysk.
Pardon, zabudla som sem napísať *alebo som sa pomýlila* že myslím malé pysky.
Si si istá, že pozeráš správne, teda velke pysky? O tych sa bavime? Normálne si pozri v nejakej zdravovede obrazky, ako vyzeraju vonkajsie pohlavne organy zeny. Aby si nepozerala jeden velky a druhy maly. Co sa tyka tych bielych veci, mozno je to len laicky povedane spina (ciastocky koze, pot z pokozky a pod), skus, ci to nezmizne umytim vlaznou vodou. Si v puberte, asi rozne casti tvojho tela rastu rozne rychlo, tak to byva aj pri prsnikoch. Jeden je vacsinou vacsi ako druhy alebo trosku vyssie/nizsie ako druhy. Tiez som si to vsimla až po rokoch.
Ono sa zda, ze pisem hluposti, ale neverila by si, ake veci neovladaju dievcata v tvojom veku. Su take, co napr nemaju ani zdanie o menstruacii, lebo im to nikto nepovedal a ked im to pride, myslia si, ze su strasne chore a vykrvacaju, alebo ze maju rakovinu. Bez srandy. Poznam dievca, ktore si nahmatalo v posve "nieco" a tiez bola presvedcena, ze je to nador. Nakoniec jej lekar povedal, ze je to krcok maternice, teda to, co tam aj ma byt...
Pises, ze mama o tom vie, ale iba si jej hovorila? Ci aj ukazala? Opat sa bavim úplne bez hanby, mama je mama, prebalovala ta, pozna ta. 1 pohlad od nej tam dole ta nezabije. Ak mas potrebu, mozete zajst na detsku gynekologiu. A prezrie ta lekar. Ak by si potrebovala predsa nejaku liecbu, aj tak ti nemozu nic dat bez maminho suhlasu.
Tak..jeden pysk mám normálnej farby a je úplne malý..a ten druhý je zas úplne napuchnutý..možno tak 3x väčši od toho druheho..je tmavofialovej farby..na ňom su ešte také malé biele škvrnky ktoré sa nedajú vytlačiť.
je úplne normálne, že jeden pysk je trochu väčší ako druhý a aj farba mi príde normálna, pigmentácia pohlavných orgánov je tmavšia ako zvyšok tela. treba vziať zrkadlo, či majú oba rovnakú farbu. pokiaľ jeden nie je vyslovene abnormalne zvacseny a zjavne ti neprekaza v beznom zivote, je to podla mna prirodzene. keby tam bol zapal, rana atd.. to by si citila podla mna.
Fíha máš iba 13
Ale aj tak si myslím že si to prehnala a od toho to je?
2-3za deň?
Máš ešte nieaká otázky?potrebuješ ešte s niečim pomôcť?
pochybujem že to je od masturbovania keďže to robím už asi dva roky a napuchlo mi to iba teraz ale dobre.
Často masturbujem. (2-3x do dňa) *Keď som bola menšia tak som masturbovala iba dvakrát do týždňa alebo tak nejak:)).
Iba sa dráždim.
Naposledy dnes.
Mama o tom nevie.
Okej takže to kludne môže byť od toho masturbovania si ešte v mladom veku
Ale ešte sa ťa pár otázok opýtam
Kedy si naposledy masturbovala?
Kolkokrát si masturbovala?
S čím?
Mamka vie o tom že masturbuješ?
Ak mi toto zodpovieš tak už to bude jasné
Na dotyk nebolí.
Pri močení nepáli.
Necítim nič ani pri sedení ani pri bežných činnostiach.
Mama o tom vie.
Masturbovala som.
Nebolí ani nepáli?
Pri močení necítiš nič?
Na dotyk bolí?
Mamke si o tom povedala?
Nemasturbovala si?
Ak odpovieš na tieto dosť dôležité otázky tak ti dalej budem vedieť povedať čo