Je to kaz?

zubkovavila

Sonie, zubný kaz vzniká demineralizáciou skloviny. Následne preniká do hlbších štruktúr. Ak ľudia chcú bojovať proti vzniku zubného kazu, sú dôležité 4 faktory:
1. dôsledná ústna hygiena
2. čas pôsobenia baktérií
3. správna výživa (ak cukor, tak kedy)
4. fluoridácia
Never žiadnym prípravkom a podobne. Stačí dodržiavať tieto štyri veci a zubný kaz žiadny človek mať nebude. Len škoda, že každý zlyhávame už pri tom prvom bode.. (:

SONIE

Ratslinka neexistuje, ale liek klinicky testovaný proti Alzheimerovej chorobe sa preukázal na niečo iné a to na stimuláciu kmeňových buniek a tým rastu dentínu, čiže zub sa opravil sám. Je otázne či ozaj by dokázali tento liek použiť v prospech vyliečenia zubného kazu. Bol by to veľký pokrok, dávať si na zub nejaký prášok a kaz by sa zahojil.
A čo by asi robili zubári?

zubkovavila

1.štádium začínajúceho zubného kazu nie je čierna škvrna, ale BIELA škvrna. Tá fotka je zlej kvality, ale myslím si, že sa jedná o pigment.:)

andrejka26

Hej ja som sa pomýlila lebo som si neprečitala že uvadzaš problém so šestkou,ale k tej sedmičke som ti aspoň popísala.

Ipsik

Lejka, my to poznáme, že v prípade straty krátkodobej pamäti máme stlačiť F7, opakovane. Touto terapiou sme už prešli. Pamäť sa nám vrátila a spomienky nás dobehli, tak aj tak je to s nami zlé.
Neexistuje nejaká rastlinka, že zubyhoj? Však musí na to byť aj niečo prírodné, či? Tak orangutány si vedia nájsť tú správnu rastlinku, aby sa poliečili a my nie? Je síce pravda, že občas jeden druhého ovalí kameňom do hlavy, ale potom to vedia poliečiť.

andrejka26

Nie to je len čierna plomba čo pozerám.Prípadne môže ísť o pigment na zube,kaz je bielej farby.PLUS Kaz sa neda zistiť voľým okom pokial je malý prípadne začinajúci.Zubar ti musi s pinzetou "poškriabať" po zube aby zistil či zubna sklovina je zmäknutá.Pokial je tak sa jedná o kaz no pokial nie tak nie je sa čoho obávať :) .