prečo je dnes toľko nešťastných ľudí?

a_dr1a

Prenick vampiriaa)) Dobre sa cita to tvoje selektovanie ludi na Vy a My :D Tried a zaraduj, co vies a ovladas. Apropo. Myslela som, ze tuto debatu treba ponat vseobecne ;)

vampiriaa

Nepoznáte svoje ja preto nie ste šťastní. Nik Vás nenúti žiť spôsobom, ktorý Vám osobne nepripadá šťastným. To, že si svojimi rozhodnutiami, postojom k životu sami to šťastie zabíjate je len Vaša osobná zodpovednosť. Potom sa utiekate k bohu, mamonu, konzumu, soc. sieťam, BIO potravinám- toto ma pobavilo vševedko ai :D, drogám atď.
Neviete niesť zodpovednosť za svoje činy, rozhodnutia. Naučte sa niesť zodpovednosť za samého seba, za svoj život. Väčšina ľudí toto nevie a je to fajn, my ostatní máme potom voči Vám sakra výhodu a šťastný život.

medikamentus

Suhlasim s Adra1. A este sa ku vsetkemu pridava Strach. Uz nemame Boha
pri sebe, stracame nadej, politici si nas z Vychodu na Zapad robia len zive
potencionalne terce. Nechceme na to mysliet, ved by sme sa zablaznili. Ved
s tym aj tak nepohneme. Ja nie, ty nie a ani ta hrstka... co sme my mozme?
O politike ale nechcem.
Podla mna ludia panikarcia. Mladi sa nemaju cas zaoberat duchovnom, lebo
musia zarabat , vo volnom case gniavnia telefony a riesia kvalitne skvele
a hlavne non-stop siete. Kde sa vsetci
vytrcaju, aki su cool a happy. A ked si babka zlomila nohu v krcku a
je v nemocnici,
caka na vymenu klbu, tak ich treba poprosit... nezavolal by si babicke? tak by si ju
potesil... A to decko snad ani nezavola, alebo tak na pol huby. Preco? Ved takyto
priklad som im nedaval.
Ta babka im vytierala rit a aj jeho rodicovi. Ona nikdy nevarila polievky zo saklu
a halusky poctivo hadzala, aby mali vnucatka len to najlepsie. Toto nie je o zlej
vychove. Kto sa tu ma vlastne usmievat a nacom?
Ja vychodisko nevidim. Do konca svojich dni len zit a zodpovedat za svoje
svedomie. Aj by sme za nich dychali.. ale nech si kazdy nesie svoje.
Take smutne.

Marosko-n

Vytráca sa Božia láska spomedzi ľudí. Dávajte a dostanete, je napísané. Lenže tento svet sa pokazil, zchamtivel a stali sa z ľudí veľký sebci.
Dávajte a dostanete to dnes už platí lev NEBI u BOHA. Dnešní ľudia chcú len brať, brať a stále len brať. Myslia sí , že majú na všetko právo.
A to je veľký omyl !!! Človek nemá na nič právo, je hračkou zákonov a hračkou zdravia. Takže je obmedzený tak, že musí byť chamtivý a sebecký aby si niečo pre seba uchmatol.
To platí stále viac aj v manželstvách.A potom sa pre veľké sebectvo musia rozísť. Nik sa nechce obetovať v mene lásky a ten druhý nepozná vďačnosť.
Vďačnosť za to, že sa starala o deti, prala mu, bola mu verná, chodila do práce, no jemu sa neobetovala a tak sa rozišli. Stratila sa Božia láska a to je obeta urobiť niečo pre suseda zadarmo, pre spoločnosť, pre rodinu. Keď to neurobíme, nemá nám byť niekto za čo vďačný.
Najhoršie je to , že ľudia dnes nechcú byť vďační, chcú mať s každým pokoj a tak sa spločnosť sosebeckieva.
Mladí ľudia muž a žena najprv zahoria sexuálnou žiadostivosťou, to im vydrží ako komu, tak 10 rokov .Potom prídu všedné dni a aj o sex nie je taký záujem ,tak by mala nastúpiť Božia láska obety, mať rád toho druhého bezpodmienečne !
Lenže človek je sebec a len tak mať niekoho rád, to je veľká obeta.Tak sa rozídu.
A Tu je Boh ktorý nám ukazuje ,že všetkých aj najvätších hriešníkov má rád, veriacich, neveriacich, inovercov, jednoducho všetkých.
Človek nedokáže ani len toho svojho druha mať nezištne rád, tak oko každá matka má rada svoje dieťa nezištne.
Preto sa píše, aj v niektorých domoch je nápis BOH JE LÁSKA.
Čiže Božia láska sa spomedzi ľudí stráca a stráca sa aj zmysel života, preto je dnes toľko ľudí nešťastných.

a_dr1a

Mnohi ludia okrem uz spomenutych istot stratili nieco, hm, ako to presne nazvat?, asi zjednoduse povedane - Slobodu.
Ludia su sputani a zviazani - konvenciami vierou spolocnostou krajinami zavazkami hypotekami ludmi rodinami samymi sebou, zavazkami ocakavaniami hnevom zlobou zavistou spolocnostou ai, poziadavkami, ktore su na nich neustale vynakladane a co vsetko sa od nich takmer uz od narodenia caka a ocakava.
Ludia uz nie su akoby ludmi, no skor strojami. Otupeli sme na zmysly, intuiciu pocity emocie lasku, obycajne ludske city. A cim viac nas je a cim viac sa od kazdeho jedinca ocakava (doma, v rodine, vo vztahoch praci skole spolocnosti ai), tym viac sa ludia uzatvaraju a izoluju do seba, alebo hladaju dake ventily, aby sa odreagovali, ulavilo sa im, aby si urobili sposobili dobre aspon na kratky cas: drogy alkohol sex konicky PC soc.siete net nakupy automaty ai ai), alebo su to rozne ine utociska (rodiny vztahy sekty zdruzenia samota osamelost byt dom ai).
Jedna studia preukazala, ked zistovala, kde ziju najstastnejsi ludia, tak sa ukazalo, ze napokon na prvom mieste skoncil daky "primitivny" kmen zijuci niekde uplne mimo civilizaciu. Ti ludia nemali na 1strane takmer NIC (chapte hmotne a rozne vymozenosti modernej doby), no na 2strane mali VSETKO.
V jednoduchosti je krasa
Vsimnite si, ako dnes ludia vyhladavaju a ficia na roznych BIO alternarive retro ai. Skor mi to pride, akoby hladali svoje miesto povod korene, navrat spat k prirode
Treba sa riadit zdravym rozumom
A mozno viac nacuvat instinktom intuicii. Vsak len vdaka nim ludstvo ako najslabsi clanok v prirode prezilo cele starocia a prislo tam, kde je vlastne dnes

lLily

kopa z nich je zavislych aj od psycholiekov, to bol volakedy luxus filmovych hviezd a ostatni proste podlahli dobe, tak ako vzdy kazdej dobe podlahne vacsina ludstva, ktora kraca so stadom a zaroven proti svojej pridodzenosti

kiddo

A ak si nahodou prilis kvalitny v ociach druhych, snazia sa ta stiahnut dole alebo ta len obvinuju z povyseneckosti, myslia si, ze si to zasluzis, pritom ty sa ani neporovnavas a nepovazujes sa za nic nadpriemerne. Jednoducho je velmi tazke vyhnut sa tejto pliage porovnavania. Je to hnus, prameni z toho vela zlych emocii.

kiddo

A ak si nahodou prilis kvalitny v ociach druhych, snazia sa ta stiahnut dole alebo ta len obvinuju z povyseneckosti, myslia si, ze si to zasluzis, pritom ty sa ani neporovnavas a nepovazujes sa za nic nadpriemerne. Jednoducho je velmi tazke vyhnut sa tejto pliage porovnavania. Je to hnus, prameni z toho vela zlych emocii.

gabona1

Pretože je strašný zhon, ľudia sa stále niekam ponáhľajú, chcú zarábať peniaze, cestovať, deti vychovať čo najlepšie, dať im vzdelanie, naučiť ich všetky športy...atď. Dospelý človek v tejto dobe nemá kľud, všetci okolo sa naháňajú a nestačí im, čo majú. Potom sú ľudia často frustrovaní, nešťastní...