2 či 3

Príspevok v téme: 2 či 3
mamdepresiu

Dobrý deň, normálne sa pýtam, i keď možno smiešna otázka, fakt ma zaujíma Vaša odpoveď. Prosím len normálne odpovede, ďakujem.

1. Ak ste začali cvičiť v pondelok, teda cvičíte od pondelka a dnes je streda a zas cvičíte alebo už ste boli v posilke, tak poviete že cvičím už 2 či 3 dni?

2. Ak niekde pracujete už tretí deň a Vás sa niekto opýta ako dlho tam už pracujete. Poviete mu: Pracujem tu už dva dni alebo 3 dni?

3. Ak už máte tretí deň volno, poviete že máme už 2 či 3 dni volno?

4. Ak beriete lieky od pondelka dnes je streda a tiež beriete tie lieky aj dnes tak poviete že beriem tie lieky už 2 či 3 dni?

5. Už od pondelka chodíte do školy a dnes je streda napríklad alebo na plávanie a Vás tam uvidí niekto prvý krát a spýta sa Vás: Ako dlho už sem chodíš? Poviete: Chodím sem už 2 či 3 dni?

6. Ak si každé ráno umývate od pondelka zuby a dnes je streda teda už ste si aj dnes umyli zuby. Tak poviete že už 2 či 3 dni si umývate pravidelne zuby?

7. Ak by ste niečo kúpili/ukradli naposledy v pondelok a dnes je streda tak poviete: Už som 2 či 1 deň nič neukradol/ si nekúpil.

Viem, že sa tieto odpovede dajú vyjadriť odpoveďou typu: Chodím sem už od pondelka, alebo už tretí deň. Ale to mi príde ako vyhýbanie sa počtu dní. Preto ma zaujíma ak by ste to vyjadrovali v počte dní teda chodím sem už X dní, tak rátali by ste už aj aktuálny deň aj v prípade že dnes ste už tiež tak urobili?

Teda otázka je či v prípade, že ak nechcete povedať už tretí deň, tak poviete 2 či 3? Teda rátali by ste už aj aktuálny deň? Alebo len uplynulé dni? Teda ak ste niečo začali robiť pred dvoma dňami tak to robím dva dni hoci som to urobil už aj dnes ale začal som pred dvoma takže to robím už 2 dni.

Prepáčte, viem že Vám tu už leziem na nervy, no stále v tom hľadám nejakú logiku, Prosím napíšte mi čo by ste povedali a potom si zo mňa kľudne robte srandu. Ďakujem.

Ipsik

Ak pracuješ už tretí deň, tak povieš, že pracujem už tri dni. Tak hovoríme u nás. Vyjadrovanie sa v jazyku môže, ale aj nemusí byť matematicky presné, to maj na pamäti. Z toho by som depresie isto nechytal, lebo také niečo nie je depresia, ale nejaký vírus v hlave, psycho. A na čo potrebuješ také veci? Robíš nejakú štúdiu alebo čo?

kaligula

Ak cvicis od pondelka a aj dnes si cvicila aj v utorok tak cvicis uz treti den nie?
Ved to mas tri dni. Ak od utorka tak dva dni.