Uz ste odmietli ist na kolonoskopiu?

Príspevok v téme: Uz ste odmietli ist na kolonoskopiu?
Beruska123

Zaujimalo by ma, ci sa tu najde niekto, kto odmietol absolvovat kolonoskopiu? Mam mierny zapal hrubeho creva (poslednych 20cm), dostala som aj lieky, ktore mi pomohli, ale lekarka chce vysetrit cele crevo kolonoskopiou. Mne sa to nepaci, je to dost narocne a invazivne vysetrenie, na ktore sa clovek musi pripravovat tyzden vopred (a to dost drasticky) a dokonca na nete som si precitala, ake negativne dopady to moze mat. Samozrejme, da sa to robit aj v celkovej anesteze, ale to je dalsi zbytocny zasah do tela, clovek nikdy nevie, ako bude na celkovu anestezu reagovat. Vobec sa mi do toho nechce ist a chcem lekarke oznamit, ze to nepodstupim. Uz ste aj vy odmietli kolonoskopiu?

Moireal

Lol, ja som na nu aj sama isla. A bola som bez narkozy. Ludia niesu schopni vydrzat kratku intenzivnu bolest alebo chronicku bolest zo zapalov hej? Tomu fakt nerozumiem.

Asik

Kolko bolo tich co odmietli kolonoskopiu a uz tu niesu.Urcite to vysetrenie nieje prijemne, ale ani ta nezabije, nehazarduj so zdravim prezijes par minut s hadickou v konecniku a crevach, naber odvahu pretoze neskor mozno budes lutovat ze si sa na to vykaslala.

kiddo

Neodmietla, absolvovala. Mozem ti akurat poradit, aby si prestala citat tie hororove scenare, ktore produkuju ti, co to vysetrenie absolvovali. Asi ich to bavi strasit ostatnych alebo robit zo seba hrdinov, co zvladli nieco strasne tazke. Nejde o nic drasticke. Radsej prekonaj strach a daj sa vysetrit.

philips

Jednoducho nepodpíš informovaný súhlas.
Samozrejme, vyhýbať sa vyšetreniu nie je dobré a preberáš na seba aj isté riziká..