Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

MR chrbtice 23 rokov, prosim poradte mi.

Príspevok v téme: MR chrbtice 23 rokov, prosim poradte mi.
chrbtica123

Ahojte mám 23 rokov, bolí ma chrbtica a pravá noha..podstúpil som MRI, dá sa dať táto diagnóza do poriadku aby som nemal problémy ? predsalen som mladý človek..čo by ste mi odporúčili prosim

MR L Chrbtivce (Od TH11 po S1) :
Záver : Plochšia až napriamená lordóza, sacrum subacutum, sinistrokonvexná skolioza,
Spinalna stenoza
Schmorlov uzol L2-3-4
Protruzia L3-S1 (2mm foraminalne vlavo všetky, okrem L5-S1, ktorá je medialne).

je to velmi zle ?

peterfk

Kyfoza - skus to poslat tomuto
www.chirogeek.com

sice si zaplatis, ale ked si precitas tu stranku, pise tam, ze tak zvyknu mat lekari dohody so socialkou atd, aby si nedostal davky. Ze ti tam nic nenajdu.

musis ale vediet anglicky, vyzera ze je z ameriky. prelet si tu stranku, venuje sa diagnostike z MRI. Pise tam, ze neraz sa mu stalo, ze presne toto objavil, ze objavil vazne problemy u pacienta na zaklade MRI, kde ma podozrenie, ze ti lekari sa len robili, ze si to tam nevsimli, aby si nedostal davky... alebo, ze este zvyknu dat male ohodnotenie invalidity, u nas sa dava 35%, lebo od 40% je ciastocny invalidny.

Gima

Mne na chrbticu pomohlo chôdza do zadu, okolo ihriska. Takto som to robila týžden a bolo po bolestiach v driekovej chrbtici. Na to pálenie vystrelujuce do nohy mi pomohli šumive vitamíny magnezium a horčík a vitamín C. Bolesť v iných častiach chrbtice mi pomohla voda v termálnom kúpalisku Velky Meder. Plavecky - kraul. Teraz chodim do fitnescentra kde je stroj, ktorý simuluje bežecke lyžovanie a ten je tiež dobrý na chrbticu. Už dlhšiu dobu ma nič nebolí. Tak veľa zdravia. Ahoj.

ojka

výsledky podľa mňa nie sú veľmi vážne :-)
samozrejme každého organizmus znáša nejaké problémy odlišne.
možno by ti pomohlo, keby si presedlal na zdravší spôsob života.... cvičenie zamerané na posilnenie svalstva v problémových oblastiach. Kľudne skús najprv pod dozorom fyzioterapeuta, nech sa naučíš správne "ťahy" a dýchanie...
vyskúšaj, držím palce.
Potom daj vedieť, čo na to lekári :-)

Kyfoza

Ja som bol tie zu toho Pikusa, na mri ma sice poslal ale vysledky su negativne a podla tych statnych ortopedov v PN mi nic nie je, s takym malym rozdielom ze mi ide rozdrbat hrud, taky tam mam tlak, tazke dychanie, ale nic mi nie je podla nich... Tolko k tym ''odbornikom'' z Piestan.

chrbtica123

Ahoj :) navštív ortopéda ak máš bolesti chrbta, on podľa uváženia ta pošle.. ja som bol u mudr.pikus v Piešťanoch a na MRI mi dali termín do pár dní :)

Peterfk

Nazdar, ako si sa dostal na MRI? Stacilo povedat, ze ta boli chrbtica, ci tomu predchadzali aj nejake dalsie vysetrenia? Ja sa tam uz vyse roka neviem dostat.