Ako to mám zastaviť?

Príspevok v téme: Ako to mám zastaviť?
Waterlilies

Ahojte, chcem sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť ako to zastaviť, alebo vysvetlit prečo to tak je. Som z toho už unavená. V priemere každý 3-tí deň sa mi sníva o bývalom priatelovi. Sme od seba už 6 rokov, boli sme spolu 4 roky, rozišli sme sa ale v dobrom. Zostali sme kamaráti, občas sa stretneme, pretože máme spoločných známych, občas si napíšeme, čisto kamarátsky, ako sa máš a podobne. Mám zdravý fungujúci vztah, on tiež, nežiarlim, nevyhladávam ho, nemyslím na neho, nechcem ho späť, nechýba mi, vedome mám všetky city k nemu vyriešené, aj on so mnou, ale moje podvedomie, alebo čo to je, sa voči tomu totálne búri. Celú noc ho stretávam v snoch, netuším prečo, ráno som potom z toho mrzutá, pretože si to pamätám a musím nad tým rozmýšľať. Nič mi v tomto živote nechýba, s aktuálnym partnerom som spokojná, neviem prečo mi furt hlava podhadzuje také obrázky, vyslovene pravidelne, opakovane, o iných ludoch sa mi sníva možno raz do roka, ale o ňom stále. Občas je týžden pokoj, ale potom to príde zas. Neviem či sa s ním o tom porozprávať, či zostalo niečo nevypovedané, alebo sme na seba stále nejako naviazaní, no rada by som to už zastavila, otravuje ma to, trvá to už naozaj dlho. Či to nemá vôbec žiadny význam ? Mám čakať kým to samo prejde ? Však sú to už roky. Nemám pocit žeby som klamala samú seba, že k nemu ešte niečo cítim, jasné že hej, ale nie je to partnerská láska, len kamarátska, nechcela by som ho naspäť. Posledné dva mesiace sa to zhoršilo, doslova mi je z toho fyzicky zle a rozhodla sa to nejako konečne riešiť, čo pre pána mám už urobiť, aby to prestalo ?

lLily

zavisi aj od toho ako su tie sny ladene

vsak ono moze byt aj fajn mat kazdy vecer vo sne znamu osobu, tak neviem co ta na tom tak irituje - zrejme tomu prikladas vacsi vyznam, ked o tom potom po zvysok dna rozmyslas. Je to akoby si ho stretavala kazdy den, pricom to beries ako normalnu vec, nevytaca ta to, ani nijak extra netesi, proste ho stretavas, lebo zije-existuje, nic viac a nic menej.

Neviem ako dlho ste boli spolu, no cosi v tebe si nanho asi privyklo do tej miery, ze ho potrebujes pri sebe mat aspon vo snoch, ked uz nie realne.