Ahoj.
Mam 22 a neviem co sa so mnou deje.
V poslednej dobe nedokazem normálne zit. Mala som veľa zdravotných problémov ktoré stále pretrvavaju. Som zo vsetkeho unavena. Dala som výpoveď v praci lebo som mala doslova odpor ked som tam mala ist. Chodim na vysokú. Niektoré rana sa začnem chystať do školy, potom mam ale zrazu skrat a vratim sa do postele. Proste akoby som nedokazala sa donútiť opustiť byt. Castokrat mam ist niečo spraviť ale nakoniec aj niekoľko hodín len sedim alebo letím a presviedcam sa aby som vstala. Neustále sa mi chce spat. Prespala by som aj 20 hodí denne. Stále všetko rusim a snažil sa vyhýbať povinnostiam aj aktivitam vo volnom case.
Co so mnou je? Cely život sa mi takymto stylom zruti. Pritom sa nemal zle. Byvam s priatelom ktorého lubim.
neviem rano vstať z postele
Tiež by som povedala, že to môže byť štítna žľaza
P.S. Ale najprv by som si asi nechala skontrolovať štítnu žľazu. Ak nemáš aj iné príznaky depresie. Ako napríklad pocity prázdnoty, absencia apetítu či smútok, pocity viny...
Na tvojom mieste by som navštívila psychológa alebo rovno psychiatra. Vyzerá to na depresívnu poruchu alebo niečo v tomto smere. Čím dlhšie to budeš odkladať, tým sa to môže zhoršiť. Nepodceňuj to.
Nič, si z toho nerob, aj ja to tak riešim. Od zajtra prestávam fajčiť, od zajtra začínam chudnúť, od zajtra začnem pracovať a v sobotu sa ožením - ha, ha. Už si to jednoducho uvedom, že chceš byť ako Jessica. Be Jessica!:-)
tomu sa tusim hovori prokrastinacia - je označenie pre chorobné odkladanie dôležitých úloh na neskôr (na zajtra). Treba však podotknúť, že ide o psychickú záležitosť, na rozdiel od lenivosti, ktorá je fyzická.
takze fyzicky unava je toho iba prirodzenym nasledkom
Na nic "tam vonku" sa netesis dostatocne na to, aby ta to lakalo viac ako bezcielne lezanie v posteli.
k ide o ten pocit, ze jednoducho nedokazes vyjst z domu a radsej vylehavas v posteli, tak ta tam vonku asi nic prijemneho necaka
Jarná únava
A čo tak zvykneš rada jesť? Možno to súvisí s potravou alebo skôr s otravou... Všetko je možné. Dnes si už možno dať kadejaké bio pochutiny, niektoré v záruke, iné už aj po záruke, jak je libo, ale proti gustu žiaden dišputát, že?:-)
Ja si aj kavu dam. Ale to nepomoze. Lebo to ide o ten pocit že jednoducho nedokazem vyjsť z domu. A tak len ležím a premyslam nad tým ze mam povinnosti, ze musim vstať, ale nedokazem sa k tomu prinútiť, akoby som ochrnula alebo co.