Ako najsť zmysel života v 18tke ?

Príspevok v téme: Ako najsť zmysel života v 18tke ?
student123

Mám dosť vážny problém a to je že neviem nájsť zmysel života alebo lepšie povedané prečo by som tu mal byť. Som študent a prestáva ma baviť všetko okolo mňa. Neviem si nájsť nič čo by ma zaujalo. Mám slušne zabezpečený život ale žiadny luxus. Do školy veľmi nechodím pretože viem prespať aj 18 hodín bez problémov. Ostatok môjho voľného času sa snažím robiť čo príde a čo by ma mohlo baviť no neviem nič nájsť. A keď už ma niečo zaujme tak po dvoch týždňoch už o tom ani neviem. Ľudia v mojom okolí sa mi vyhýbajú alebo hovoria že som uzavretý ale pritom im nechcem vešať moje problémy na nos a nechcem byť pesimistickým. Predsa len viem že nikto by ma nepočúval. A to sa mi stáva veľmi často keď niečo hovorím ľudia v mojom okolí ma vôbec nepočúvajú a pritom hovorím nahlas a artikulujem. Radšej si píšu na fb a mňa ignorujú. Alebo ma prerušia a zhovárajú sa navzájom. Niekedy si pripadám ako by som bol duch. Takže otázka kde mám nájsť zmysel života keď ma všetci majú hlboko v **** ?

ehm

Si študent a do školy veľmi nechodíš?? Prespíš 18 hodín?
Vieš, ja viem čo je depresia, ale to nie je tvoj prípad. Ty si jednoducho znudené decko, ktoré nemá žiadne povinnosti. Si produkt dnešnej nepodarenej doby, keď jeden študent môže povedať, že do školy nechodí a ešte má aj pocit, že je to v poriadku. Je mi ťa ľúto, ale ty si za to môžeš sám, viac ľúto je mi tvojich rodičov. Mali by ťa nakopať a poslať makať, aby si zistil o čom je život. Hneď by ti bol aj zmysel života jasnejší.

Ipsik

Z pohodlia domova sa hovorí preto, lebo doma je to o pohode. Mimo domova je to väčšinou o nepohodlí než o pohodlí. Už zase až tak všetko netreba prekrúcať:-) Keď človek strávi x rokov v džungli, tak sa po čase na ňu isto vykašle.

Sonnenschein

Zmysel zivota vacsinou clovek vnima ak je rovnovaha medzi tym co davam a dostavam. Co dostavam to je laska od ludi, ktorym na mne zalezi, ale aj laska Boha. A co davam to je zmysluplnna cinnost ci uz v zmysle praca alebo nejaky skutok pre druhych. Hobby to je skor prijemny bonus, ale aj to moze davat zivotu zmysel. Necinnost sposobuje opak, clovek straca zmysel zivota. ucit sa vdacnosti tiez pomaha vnimat zmysel zivota. Proste si uvedomovat, ze to co mas nie je samozrejmost a byt za to vedome vdacny. niekedy musime my ludis vela stratit aby sme sa naucili vdacnosti.
Clovek sa potrebuje citit potrebny a milovany. Zmysel zivota asi neobjavis/nepocitis z pohodlia svojho domova...

Ipsik

Nič ma nebaví, nič ma nebaví. Poznám ľudí v tvojom veku a nemôžem povedať, že by sa počas dňa práve nadreli. A čo sa týka štúdia, tak ani to nie je žiadna sláva. Nevedia takmer nič, tak neviem, na čo tam chodili?! Zabíjať čas? A učitelia tam majú robiť bacharov?
Keď ťa nič nebaví, tak sa prekonaj. Nikto ťa v živote ľutovať nebude. To si na veľkom omyle, ak by si si myslel opak.
Môžeš žiť aj tak, že nebudeš vedieť nič, dá sa aj tak. Tak budeš makať niekde v lese alebo vo fabrike.
Teba už minulo také, že buď pripravený, vždy pripravený:-)
-----------------------------------
Dvaja muži v krčme sa rozprávajú a jeden druhému hovorí: vieš, Michal, ja ti mám pocit, že ma moja žena podvádza so stolárom. A ako si na to prišiel? Nuž, tak v posteli stále nachádzam nejaké piliny. A ty ako: nuž, ja mám podozrenie, že ma moja žena podvádza s poštárom. Hej? A ako si na to prišiel: nuž, ja ti prídem domov a tam v posteli moja žena s poštárom.

Moireal

Ludia niesu dobry zmysel zivota. Skor ci neskor ta zdradia. Rob veci,ktore ta skutocne bavia a nie aby si zaposobil na ludi. Len chapem ze v tvojom veku je to tazke. Nevzdavaj to,si este mlady a nieco v zivote objavis. Len niekedy sa stane,ze nakoniec aj ten clovek strati. To preto,ze v tomto zivote nic nieje trvale. Ale snazit a tesit sa,pokial sa to da,mozes.

lLily

Ja ten zmysel nasla davno pred 18-tkou, i ked je fatk, ze postupne sa zacal menit....skor to vyzera tak, ze ty ho vidiet nechces a hladas len vlastnu originalitu, ktora ta najprv vycleni od ostatnych, ale i to je cesta.

Mesačný princ

Skús ho hľadať v niečom inom. Ľudia sú síce zaujímavý materiál na hľadanie tohto zmyslu ale často nevypočitateľný :)

Ak si ho nenašiel v škole a ani v ľuďoch, tak skús iný smer.

Otázkou ostáva či sa naozaj niečo také, ako je zmysel života dá nájsť. Je to presne také isté, ako keby si hľadal na zemi pohodenú 500 eurovku :D Ale skúsiť môžeš