Odskodne za napadnutie

Príspevok v téme: Odskodne za napadnutie
Sjuuuzn

Dobry den,potrebovala by som poradit...nasi 2 psy napadli ineho psa,ktory prechadzal s majitelom okolo nasej zahrady.Pustili sa do seba,no ,,bitka" netrvala dlhsie ako 10 sekund a hned sme ich od seba odtrhli...majitel so psom na to nic nepovedal a odisiel domov aj so svojim psom...kedze bolo sero,nevidela som,ci je jeho pes dokusany alebo ma nejake poranenia atd...dnes vecer (po 2 dnoch)nam majitel volal,vraj ma jeho pes horucky a takisto je aj on dokusany...ma pravo od nas ziadat nejake odskodne?

BJ

je to urcite tak, ze riesit sa mu to hned nechcelo, ze to necha tak. ale ako prisla ta horucka, tak asi nemohol ist do prace, ma z toho pn. tak ho to nastvalo, tak sa to rozhodol riesit, lebo to uz pride o vela.
ako, podla mna, by mu to nepreslo, ako pisala angel demon, po 2 dnoch sa uz neda dokazat, ze si to nespravil sam, treba to riesit hned na mieste. na druhej strane, ked si ferova a dobra osoba, tak by si mala pristupit na nejaky kompromis, ak nebude ziadat privela, tak to zaplat. bolo by to svinstvo, nechat to tak. v zivote sa ti to vrati, zakony spravodlivosti platia.

druha moznost je, ze on je neschopny, alebo teda je taky flegmatik, ze nechce mat problemy, ale doma to zistila zena, alebo nejaky kamarat, rodic, proste niekto, a ten ked zistil, ze sa z toho bude dat nieco vytrieskat, tak ho spucoval, ze co to neriesi, hlavne ak videli, ze z toho dostal horucku. Alebo objavila druha osoba tie rany na psovi az o den neskor, a donutila ho to riesit, aby ste nieco vytrieskali.

A moze to byt aj kombinacia vsetkych tych moznosti.. podla mna ho na druhy den spucovala jeho zena, ked si to vsimla. :)

0vecka

Sjuuuzn mne to vobec nepride divne.. pri utoku je v soku ... a na druhy den mohol mat neodkladne pracovne alebo ine povinnosti. Navyse ta horucka mohla prist az o dva dni a doftedy to nevedel. Na tvojom mieste som ticho a pockam co bude chciet. Ak nebol u lekara tak cim viac bude vyckavat tym lepsie pre teba.

Sjuuuzn

Akoze ja nemam problem mu to zaplatit a niest za mojich psov zodpovednost!!bola to moja chyba ze vybehli ale dotycny mal takisto psa navolno pusteneho,bez nahubku a ide mi o ten princip-o 2 dni neskor si vsimol,ze jeho pes je dokusany a udajne ma aj on pohryzanu ruku,teda nechapem,preco to neriesil hned alebo na druhy den rano..kazdopadne dakujem za odpovede a dam vediet,ako to dopadlo :)

nahnevana1

ach toto je nasa slovenska sedlac ktora si pokupi do domov psov a uplne na nic serie a je im u riti ked im psy vybehnu!!!! ... mne takto pes pokusal syna lebo jeden stary somar si vonku pred domom opravoval auto a jeho vlciak behal po vonku a on debil si ho ani nevsimal.... kupte si do domu na strazenie alarm a poplach ale nie psov ktorych si neviete ustrazit!!!!

lulupu

skus sa ospravedlnit, že ta to mrzí ak to bola tvoja chyba,kvoli takemuto nedorozumeju,ni všetci psy sa majú radi.

ANGEL-DEMON

nemusite platit nič... pretože pokial dotyčny bol poranený mal isť k lekárovi a od lekára na policiu podať na vas trestne oznamenie..
ak bol poranený pes mal tiez ist za veterinarom a mal mať bloček za ošetrenie...

teraz po 2 dnoch ked magor sa mozno niekde strepal zo schodov a psa si sám zbil napriklad bude ziadať od vás peniaze??!!!

toto by mu nepreslo na sude..!! len by mal hanbu,...

nedajte sa a ziadne peniaze mu na ruku nedavajte...

mna uhryzol susedov pes, viem ako sa take veci riesia..
ale takto ako to riesil ten dotyčný isto nie... má smolu,..nech si hlada ineho debila, ktory mu to veriť bude...

chce len prist rychlo k prachom...

Marosko-n

Pokiaľ ten druhý majiteľ mal psa na obojku tak ste zodpovedná VY. Ale ak boli voľné všetky psy tam nik nie je na vine na vine sú psy,ktoré sa približili k cudzej záhrade.

Naco_meno

Ak jeho pes vbehol ku Vam do zahrady, nemas co riesit, je to Vas pozemok, nemal co tam hladat. Ak vysli Tvoje psy na ulicu, je to trochu horsie. Ale ano, pokial nebol na voditku, alebo nemal aspon nahubok, je vina aj na jeho strane. A tiez ako pisu nizsie, ziadaj papiere od lekara/veterinara.