Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Steven Johnsonov syndróm

Zuzu3

trixie1 - S tým zázrakom SÚHLASÍM aj mne sa to stáva. a častokrát dokonca aj to, že eď im poviem názov ochorenia tak sa pozerajú na mňa s otázkou \\\\\\\\\\\\\\\"Čo je to?\\\\\\\\\\\\\\\"

Ja som 10 rokov po tomto syndróme. Vzhľadom na vážnosť tohoto ochorenia resp. štádia ochorenia som bola vrtulníkom prevezená do BA (Ružinov - Popáleninové centrum)tam som bola zabalená do obväzov so studeným chladiacim gélom bolo mi podávané MORFIUM proti bolesti (nič iné nezaberalo) mala som popáleniny pľuzgiere a všetko dokopy prešla som si transplantáciami kože (chrbát nohy) Na rukách mám malinké jazvy, ktoré mi ostali po tom, ako ma prenášali - chytali. Bolo to vážne ochorenie a neprajem ho nikomu :( ako 8 ročná som ho mala a lekári tvrdili, že bol zázrak že som prežila... Teraz mám 18 ale na toto asi nezabudnem :(( 1.mesiac si síce nepamätám zásluhou liečiva Morfium ale ten druhý mesiac si pamätám toho dosť :(-žiaľ
Prešlo 10 rokov a stále cítim následky tohoto ochorenia (neustále kašlanie vľaka porušenej sliznice, porušené nechtové lôžka teda nechty nemám a to najhoršie je, že som takmer prišla o zrak - vidím, viem sa orientovať ale ťažkosti v živote mi to robí stále, som teda vedená ako slabozraká mám za sebou niekoľko operácií rohovky a okuliare nezaberajú výsledný jav sú moje vždy červené oči, ktoré vyzerajú hrozne)

A z čoho toto všetko vzniklo?? Zlé podanie resp. nakombinovanie liekov proti obyčajnej chrípke, kt. som mala. Teraz som alergická na všetky antibiotika aj penicilín... Takže toľko .... a ochorenia nákazlivé určite NIE JE!!!!!

Ovladac545

Prosim mam otazku je tato choroba nakazliva ? da sa rozsirit co ja viem slinami ? ... moj spoluziak ju zevraj mal ale sa z toho dostal dosiel do skoly vsetko bolo ok a ja som sa po nom viac krat napil ... a zevraj s amu to znova objavilo mozem to dostat aj ja ? ... dufam ze nie ... a cim sa este prenasa ?

RNG

Pokial jej nedavaju ziadne atb.(a to je casto dovodom na tento extremny alergicky syndrom) rozhodne by som skusil aspon posilnit telo velkymi dackami kolostra(colostrum= prve materske mlieko, intenzivna davka je 3x5 gramov)
Pripadne zacat davat extrakt z olivoveho listu.A kvanta vody s roznymi elektrolytami, nie len sol, aby sa jej z tela alergen co najrychlejsie vymyl

trixie1

Bohužiaľ ti neviem poradiť, ako sa to lieči, viem iba toľko, že jej nedávali žiadne lieky, iba jej dávali piť sladkú vodu. Veľmi ju to bolelo, lebo mala plné ústa áft, tieto sa jej vyskytli aj na ostatných slizniciach, dokonca aj v očiach. Dostala sa z toho nejakým zázrakom, a teraz, keď u nejakého doktora povie, že prekonala tento syndróm, pozerajú na ňu, ako keby bola zázrak. Je mi naozaj ľúto, že ti neviem poradiť, budem Vám držať palce. Úprimne dúfam, že sa tvoja sestra vylieči. Nezúfaj, určite na niečo prídu... :-)

zuzanaprosim

moja sestra prave lezi na kramaroch na infekcnom pravdepodobne s tymto syndromom, lekari nie su isti ci to je ono a este ju neliecia...sestra je na tom velômi zle, uz jej zlyhavaju organy....Prosim napiste mi, poradte ako tuto chorobu liecit, alebo vsetko o nej, aj malickost co viete. Sestra ma 25 rokov...

RNG

SJS je choroba sposobena alergickou reakciou na rozne latky a patogeny.
Prejavuje sa drobnymi vyrazkami alebo lupanim koze sliznic. Moze prejst do velkych ran
Lekari potlacaju symptomy alergickej reakcie kortikosteroidmi
Okrem virusu herpesV1(osypky, shingles) a mykoplazmou pneumoniae, co by som adresoval extraktom z olivovych listov je aj plno farmaceutik sposobujucich tuto alergicky reakciu
Prejavi sa 1-3 tyzdne po zobrani alergenu
Vyvolavaju ju rozne antibiotika, napr penicilin,sulfa drogy,antikonvylzne drogy barbituraty, antituberkolozne lieky, alopurinol atd.
Osoby trpiace touto extremnou alergiou musie kazdu novu latky, drogu dokonca aj jedlo vyskusat najprv vo velmi malych kvantitach a ked sa reakcia neobjavi, postupne zvysovat az na normalnu davku. Alergologovia to nazyvaju desenzitizacia.Telo si vie postupne zvyknut aj na latky, z ktorych malo predtym alergiu
Z mojich skusenosti su alergie sposobene hlavne zamorenim tela(tazke kovy, pesticidy, farmaceutika, chloraty atd)
Odmorenim(vycistenim chelaciou , enzymami a spravnou stravou) sa mnohe alergie stratia.