Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu. Máte niekto skúsenosti s touto diagnózou?
Moju sestru liečia spôsobom: Pozoruj a čakaj. Teda vlastne žiadnym. Neviete, aký je postup v iných krajinách? Vedeli by ste nejako pomôcť, prosím?
Ďakujem.
chronická leukémia
A je smutné Johanes Klaiderson, že si svoj prevratný patent hodný Nobelovej ceny, nechávaš pre seba. ;)
Záleží od typu chronickej leukémie a veku pacienta. Ale áno, metóda "watch and wait" je bežná. Je zbytočné liečiť pacienta, ktorému "nič nie je", keď sa objavia klinické príznaky /únava, infekcie, chudnutie, zväčšenie lymfatických uzlín, teploty.../, tak sa nasadí liečba.
Ahoj, moja krstná mama má chronickú leukémiu. Tiež s ňou dlhé roky nič nerobili, chodila len na kontroly. Potom sa jej to ale zhoršilo, nakoniec bola na transplantácii kostnej drene, teraz je zase relatívne v poriadku. Chodí na pravidelné kontroly a zatiaľ to vyzerá o.k. Držím prsty.
No napriklad v Sparte odchadzali chory ludia od rodiny a zabili sa v lese niekde daleko. V japonsku si zase bodali noze do srdca.