Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dvojité videnie

Príspevok v téme: Dvojité videnie
nikkaaaa

neviem ako si poradit tak by som sa chcela spytat ci niekto tu nema skusenost, aktualne som mimo SK a k očnej sa dostanem az v aprili o mesiac (keby ma tam niekto chce poslat, keby je ta moznost uz tam davno som :D a nepytam sa tu :) )

moj problem je nasledovny : mam dioptrie okolo -4 na obe oci priblizne, k ocnej chodim pravidelne kazdy rok avsak nedavno som si vsimla, ze niekedy vidim dvojito, nikdy sa mi to nestalo pri normalnych predmetoch napriklad von alebo tak vzdy iba ked sa hram s mobilom alebo som na mobile a mam cierne pozadie a biely text tak pismenka vidim akoby dvojito dost casto som teraz za pc

mam aj astigmatizmus okolo 0,5 myslim na oboch ociach
neviete mi poradit cim by to mohlo byt sposobene ?
hlava ma nebolieva ale dost som z toho nervozna a v strese

ANGEL-DEMON

nikkaa ja som zdravotná sestra... kazda operácia má svoje riziká...
a okrem toho ja mám suché oči aj bez toho,..
zatial nemám problemy, normálne fungujem v beznom zivote bez okuliarov, čítam bez problemov, atd...len vyšetrenie ukazalo ze mam -0,5.. ked budu problemy potom to budem riesit.. ale v pohode mozem fungovat este 10 rokov mozno..

nikkaaaa

a pre angel- demon samozrejme riesila som aj tuto moznost ... avsak lasik prinasa vela neprijemnosti pred tym ako pojdes si urcite pogoogli lasik complications strasne vela ludi ma z toho ghost sight pripadne suche oci odlupenie rohovky cico ... toto si treba velmi rozmysliet .. pred operaciou podpises papier kde mas medzi side effect aj slepotu

Nikkaaa

Dakujem ze ste zo mna urobili debila , ale keby rozmyslate trochu vybtak vam dojde ze ked ma niekto okuliare -4 tak asi vie co je normalne a kedy ma vidiet dvojmo a kedy nie vy odbornici

ANGEL-DEMON

žeby logika? okuliare máš do dialky" tak ked mas 10cm od očí mobil tak je jasne ze mas rozmazane...

ja mam iba -0,5 a chcela som riešiť kontaktne šošovky,
no a Dr. mi povedala presne toto čo som ja písala.. ze by som mala problem s počitačo, mobilom ze by som videla rozmazane..
tak som sa na to vykašlala a reku ked budem mat problemy s videním radšej to budem riešiť operáciou...

u teba niečo take nie je mozne? pýtala si sa lekárky na moznost odstranenia dioptrii operačne,..?

divocina1

ja som si tiez myslela ze mam dvojite videnie potom mi ale doslo ze som taka siroka ako dve divociny... :-( no co uz budem to s tou dietou uz vazne musiet skusit inu moznost nemam :-(

Ipsik

Nuž, keď nosíš okuliare, tak je to kvôli zdravotnému problému. Len tak pre nič za nič by ti ich nedali. Nemusela si zakladať témy tuná, ale mohla si poslať maila napr. do slovenskej nemocnice a opýtať sa ich alebo zavolať, aj keď si v zahraničí.
Škoda, že niektoré nemocnice nerobia on-line, objednal by som si on-line recepty, lieky by mohol nosiť kuriér a ľudia by nikam nemuseli chodiť.
Neviem si síce predstaviť rektálne vyšetrenie u urológa cez Skype, ale všetko sa dá, keď sa chce:-) Nasadila by sa do kamery ruka a problém vyriešený.