Mám nábeh na cukrovku?

Príspevok v téme: Mám nábeh na cukrovku?
Bubliii

Ahojte, potrebovala by som trošku poradiť. Mávam problémy, keď sa pravidelne nenajem, som zvyknutá jesť každých pár hodín a ak nie, tak mi príde náhle zle. Rozbolí ma žalúdok, potím sa, som slabá ako na odpadnutie. Musím si vtedy rýchlo dať niečo sladké. Na nete som našla, že to sú príznaky hypoglykémie a mohlo by to značiť problémy v budúcnosti. V rodine cukrovku nemáme, tak sa chcem opýtať, mám podľa vás na ňu nábeh? A čo robiť, aby tie hypoglykemické stavy prestali? Predtým som to nemávala, až teraz za posledný mesiac pomaly každý týždeň. Je to veľmi nepríjemné. U lekárky mi pichali do prsta na hladinu cukru v krvi, ale všetko bolo OK. Ďakujem za rady.

philips

Glykovaný hemoglobín je parameter, ktorým sa kontroluje liečba Diabetes Mellitus. Ukazuje hodnotu cukru za posledné cca tri mesiace - pri hyperglykémii sa cukor uloží v hemoglobíne tak pevnou väzbou, že sa odtiaľ nikdy nedostane a je tam viazaný až po rozpad hemoglobínu.
Čo sa týka diagnostiky, tak skôr OGTT, kde sa stanoví ako tvoje telo zvláda spracovať glukózovú záťaž.

Tomas12345

Ty si teda mala v minulosti problemy so srdcom ? Uzivas nato nieco ?ten glykovany hemoglobin si daj kazdopadne spravit nech mas istotu :) a mozno by nebolo zle zajst ani na krvne vysetreie a ak budu problemy pretrvavat tak aj na magneticku .

Bubliii

Jej, ďakujem za reakciu. Srdiečko by som mala mať už zdravé. Ale hodne mi pomohla už spomínaná vláknina. Nemám Psyllium, mám ovsenú vlákninu a mala by stabilizovať krvný cukor. Našťastie už sa mi dlhšie podobný prípad neopakoval...

Tomas12345

A nemas nahodou problemy so srdcom ? A pijes vela vody ? a doktorka by ti mohla urobit glykovany hemoglobin lebo ten ukaze aky si mala priemerny cukor po dobu 24 hodin . Takto ked ti zoberei z prsta tak to ti zmeria aktualny stav cukru a ten mozes mat akurat v pohode. Vsak aj ludia s cukrovkou nemaju neretrzite zvyseny cukor ale maju aj obdobie kedy maju normalny cukor a kebyze im v case ked maju aktualne dobry cukor doktor zmeral aktualny cukor v krvi a zistil by ze ho maju dobry tak by sa to ze maju cukrovku nikdy nezistilo.

Bubliii

Necítim výraznú mieru stresu, určite som zažila aj horšie, len taký klasický pracovný deň. Doma sa mi to nestáva, asi zato, že tam vždy mám poruke niečo na jedlo. Práveže jem celozrnné jedlá, aj pečivo, raňajkujem vždy - bez toho z domu nejdem, ďalej mám desiatu, obed, olovrant, večeru s tým, že desiata a olovrant sú len niečo malé ľahké (ovocie, zelenina). Ale priznávam, že pohybu mám menej a miernu nadváhu (BMI 27).

bubulubu

nemaš stres, nenahanaš sa, ked tak reagujes,
Niekto je aký typ. Niekto je každe tri hodiny, lebo je tký, niekto dvakrat denne.
Cukor je najrychlejši dodatok energie, ale aj rýcho vyprcha.
pozri potreviny, s glykemickým indexom, ktoré maju dlhodobu nasytenost organizmu.
sldké nie je jedlo.celozrnné vyrobky-s toho sa da nasýtit, medzi hlavnými jedlami niečo malé, dobrý je banan,
ovocie ma tiež cukor, ale lepší ako sladké kolace, tyčinky.
popozeraj si to vygogli. šak lekarka ti mala vysvetlit.
Ja jem 5 krat denne, pomenej, som taký typ.
Ked sa nenaranajkujem-od detstva tak som slaba bez energie.
aj ja to mam tak, aj neskor, to mam tak. a nemam nič.