Ahojte,
chcela by som sa popýtať na skúsenosti s invalidným dôchodkom. Pred 5 rokmi mi vyoperovali šž pre zhubný karcinóm, bola som na radiojode, v tomto období mi bol priznaný invalidný dôchodok, kt mi po 2 rokoch znížili na polovicu, pretože môj stav sa stabilizoval. Momentálne sa mám opäť dostaviť pred komisiu a obávam sa, že mi dôchodok stopnú, môj zdravotný stav je stabilný, ale zákon aj tak uvádza 30-40%. Máte niekto skúsenosti? Stopli vám v takom prípade dôchodok?
ID a štítna žľaza
XD Kazdy ma u prdele tvoju obicku, ide o to kolko ma poistovna peniaze a kolko mze zaplatit. Ked ich nema tak da prikaz lekarom aby ti to neuznali ak ma peniaze tak je to na lekaroch.
No nedorastie, ale berie sa to asi tak, že ti ju nahradil Euthyrox. To máš ako pri kĺbových náhradách-tiež sa to berie ako "vyliečenie".
Liečbu mám len euthyroxom, k tejto diagnóze mám však pridružené aj iné (napr. mám len jednu obličku - vrodené), za čo mi bolo uznaných 10%....a už vôbec nechápem, za akým účelom sa robia tieto kontroly, keď už raz rozhodli a môj stav sa nezmení, keďže ani oblička ani štítna žľaza mi nedorastie
Zavisi ake pokyny maju doktori od poistovne. Ked maju pokyn setrit tak ti doktori predtym ako pojdes pred komisiu daju drogy na povzbudenie aby si posobila normalne a nic ta nebolelo. A komisia ti to samozrejme neuzna.
Na ID musíš mať vyše 40%, čiže 41% a viac. Ak nie si v liečbe, tak neviem-neviem...