Ahojte, chcela by som sa opýtať kedy treba začať nosiť okuliare. Viete už od malička zakaždým keď som bola u očného tak mi povedal, že by som mala nosiť dioptrie, ale len také slabé. (väčšinou do -1).
A teraz, keď som staršia tak, no... Na tabuľu v škole vidím no zakaždým sedím vpredu tak v prvej alebo druhej lavici lebo som nízka. A vždy keď niečo čítam. (knihu, článok v časopise, z učebnice v škole...) tak to musím ma veľmi blízko pri očiach inak nevidím ani na diaľku ak je predmet malý. Alebo napríklad čo mám knižky oproti mojej postele (priestor medzi mojou posteľou a "knihovnničkou" je celkom malý) tak nevidím poradne na všetky názvy kníh :(
Tak ako nwm či by som už mala nosiť okuliare alebo nie. Mama, ktorá ich nosí už úplne od mala mi hovorí, že radšej nie lebo, že potom by sa mi len zhoršoval zrak. (pri nej to vraj tak bolo) No sú ľudia, ktorým práveže nosenie okulirov pomohlo napr. jedne mojej kamoške. Tak teraz nwm. Nedávno som bola u svojej doktorke na prehliadke a tá mi dala nejaký papieri, že s tým mám ísť k očnému. Navyše už bola v mojom živote aj situácia kedy mi takmer rodiča kúpili tie okuliare. No stále si nie som moc istá či by som ch už mala začať nosiť. Pls poraďte mi alebo aspoň vyjadrite svoj názor. (Hej, a ak je vážne dôležitý pre niekoho vek tak momentálne mám 15 r. )
Okuliare
prosím vás ľudia nevšímajte si moj pravopis ok ;) Viem, že to nie je bohvieaká sláva vzhľadom k mojmu veku.