vikendova zapcha

Príspevok v téme: vikendova zapcha
Nikox121

Zdravim Vas. Prosim poradte, trpim cdez vikendy zapchou! nechapem cim to move byt, bez fenolaxu cel vinkend neexistujem ale cEz tyzden som uplne v pogode a na wc pojdem aj 2-3x denne. tento java pozurujem poslednych 7 mesiacov a zacina ma to psychicky obtazovat kedze bez prehadla neviem fungovat cez sobotu a nedelu. Cim to moze byt? Mam vyhladat doktora alebo psychologa? Mam len bezny stress v praci a okrem toho zijem normalny zivot. Dakujem za rady

vlakninar

este mozes skusit aj psyllium, to urcite zaberie a bude to pre tvoj orgnizmus pravdepodobne lepsie ako prehanadlo.

umnatieztak

ja to mam tiez tak ale davať si koli tomu prehánadlo?!
to na čo robíš?
ja pokial idem od pondelka do piatku do práce pred odchodom z domu idem na wc, alebo po prichode do práce, sa prejdem tak sa rozhybu črevá.. :-D

ale cez vikend pokial nejdem tak prehanadlo koli tomu davat nebudem, v pondelok rano pojdem v pohode...

a ziadne take "overene rady" o zjesť nepomozu,.lebo ja pokombinujem take veci z ktorych by mal druhy clovek sračku a nič... dám si za misku zeleninovej polievky, potom zozeriem jablkove pyre 250ml , potom jogurt s vlockami, medzi tym pijem vodu, čaj, jablko si dám, mlieko vypijem.. a nič...!
príde pondelok ráno, zhon pred odchodom do práce a idem na wcko...

domovico

cez týždeň sa viac hýbeš- kde máš stravu, cez víkend oddychujes,
Dva dni počkaj, a v pondelok pojdes, nemusíš každý deň isť. veľa zdaru

LIENvu87

Ahoj, vyskusaj jest viac vlakniny, napr mne pomaha avokado (urob si salat alebo rozmixuj s banom ako puding), cervena sosovica (polievku alebo podus s mrkvou, je to mnamka), na noc si namoc 3 PL lyzice ovsenych vlociek do vody a rano si z toho urob kašu, alebo namoc na noc 2PL chia semiacok do vody/mlieka na noc a rano k tomu pridaj ovocie/med/orechy ..chia obsahuju vela vlakniny..vyskusaj piť biele acidko. Vyhybaj sa bielej muke,nemusis uplne ale obmedz ju.