Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Reflux-18 r. chalan

Príspevok v téme: Reflux-18 r. chalan
rfjo

Dobrý deň.
Mám 18 rokov a nedávno v januári mi začali tráviace ťažkosti kedy som začal mať pocit na zvracanie.
Po mesiaci to nejak ustúpilo a bol som na rôznych vyšetreniach.
Keď som bol na ultrazvuku žalúdka tak mi zistili reflux keďže to doktor pri endoskopii zanedbal.
Môj stav sa sám bez liekov po mesiaci zlepšil a teraz keď už začala tá správna liečba beriem Ganaton (2x denne 15 min. pred jedlom) a Quamatel (1x denne večer).
Dá sa z tohto ochorenia úplne vyliečiť? Veľmi v to dúfam a potrebujem to keďže sa chcem dostať do OS SR a človeka ktorého trápi reflux nezoberú keďže je to Dčko.

rfjo

Mal by som mať gastroesofagiálny.
Stres nemám skoro vôbec keďže som veľmi kľudný človek a jem po malých dávkach.
Teraz po čase sa mi zdá, že sa mi to zlepšuje a cítim sa lepšie. Dúfam, že to zmizne navždy keďže sa reflux preliečiť dá úplne.
Alergiou som nikdy netrpel a žiadna potravina mi môj stav nezhoršuje.
Doktorka si myslí, že sa to stalo práve teraz kvôli tomu že počas roku 2016 som vedome cvičením schudol 15 kg keďže som sa necítil predtým dobre a potreboval som to vycvičiť.

Renata151

Záleží či máš reflux do pažeráka, alebo žlčový. Duodenogastrickyý alebo gastroesofagiálny. Ganaton je fajn posúva potravu. Platí tu obmedziť stres a jesť často a po malých množstvách aby bol žalúdok stále zamestnaný a nedráždili ho žlče alebo kyselina. Nejesť dráždivé jedlá. Na jar a jeseň sa problémy môžu zhoršiť. Ja to mám roky a už som bez liekov celkom v pohode. Ak by neprechádzalo daj si urobiť alergológiu. Mne po dlhšej dobe prišli na to že mm alergie na viac druhoov potravín . Keď som ich vylúčila je to fajn. Ja máreflux žlče. A predtým som ku ganatonu užívala trávia e enzýmy Panzytrat a na neutralizáciu Ursofalk ale ten je len pri žlčovom refluxe.