výčitky svedomia

Príspevok v téme: výčitky svedomia
lial87

Ahoj,prosím som v koncoch. Či po fyzickej stránke tak aj po psychickej. Otehotnela som neplánovane.S priateľom sme krátko a to ma trápi. Že sa až teraz ukazuje aký je v skutočnosti! Pred tým som bola u neho považovaná za najkrajšiu. Teraz my len vykrikuje ako spím. Že čo bude somnou robiť keď len ležím a spím. Hádame sa. Som v 3mesiaci tehotenstva. A teraz postupom času viem ze by som si dávala iný pozor.Som smutná neprejavuje my lásku iba sex!!!a somnou je iba vtedy keď mu jemu vyhovuje! Viem hormóny sú sviňa. Ale mal by byť somnou a pomáhať mi. Cítim sa že príde zamnou iba vtedy keď chce a keď by sme dlhšie mohli byť spolu tak sa vyhovára že musí byť aj doma! Aký máte na to názor? :( potrebujem pomoc.radu.

Zubkovavila

Nenapíšem ti tu žiadnu radu, ani žiadne kázanie. Iba jednu vec, tú ktorú potrebuješ si prečítať!
Si silná a zvládneš to! Či s ním alebo bez neho! (:
Na výčitky svedomia je už neskoro. Mysli na bábätko a netráp sa! Ono to cíti...

cista laska

Ovečka, dá sa žiť aj usporiadaný pohlavný život. Uvážene si vybrať celoživotného partnera a rozhodnúť sa zostať s ním v dobrom i zlom, až kým ich smrť jedného z nich nerozdelí. Čo má teraz autorka z toho, že pohlavne žila? Určite jej to teraz nie je útechou.

Človek nie je len telo a uspokojenie sexuálnych potrieb mu nezaručuje, že bude aj vnútorne šťastný. Lebo pokiaľ hľadí len na seba a svoje dobro, nemôže urobiť šťastným nielen druhého, ale ani seba. Ak však umŕtvuje svoje sebectvo pre šťastie druhého, vtedy buduje lásku, ktorá prekoná všetky prekážky. Na nájdenie takého životného partnera a vybudovanie takého vzťahu je ale potrebný nielen čas, ale aj osobné úsilie. A dnes ľudia nechcú čakať, chcú mať všetko hneď. Pohodlnejšie a rýchlejšie nájdu niekoho, kto im je sympatický a kto ich sexuálne vzrušuje. Myslia si, že posteľ vyrieši všetko. Bohužiaľ, tak to nefunguje. Kto chce pevný láskyplný vzťah, musí do toho aj niečo investovať, musí do toho vložiť samého seba a v prvom rade musí bojovať so svojím sebectvom a tendenciou hľadieť na druhého ako na prostriedok svojho sexuálneho uspokojenia. Pravá láska miluje druhého pre neho samého a nie pre to, čo mi ten druhý môže dať. Dosiahnuť tento stupeň vzťahu však potrebuje čas, prácu na sebe a sebaovládanie, no vyplatí sa to.

Ovečka, si muž a preto asi nevieš pochopiť, ako sa asi cíti oklamaná a ohrdnutá žena, využitá mužom na sex, a tým aj na posilnenie jeho ega. O to horšie je, keď muž opúšťa nielen ženu, ktorej sľuboval nehynúcu lásku, ale aj vlastné dieťa, ktoré splodil. Je to nielen nečestné, ale aj zbabelé. Bohužiaľ, takých mužov je v dnešnej dobe ako húb po daždi. Dnes je až smutne veľa osamelých matiek, starajúcich sa nielen o jedno, ale o dve či tri deti ako výsledok ich neusporiadaného sexuálneho života. Pýtam sa, kde sú otcovia tých detí. No asi si ďalej uplatňujú svoje "právo" na nezáväzný pohlavný život. Kde však ostalo právo ich detí vyrastať so svojím otcom a vidieť ho, ako miluje ich mamu?

cista laska

lial, urobila si základnú chybu, ktorú dnes robí toľko mladých: rozhodla si sa sexuálne zbližovať a spoznávať s niekým, koho si v skutočnosti nepoznala po povahovej a osobnostnej stránke. Pre dievča je príjemné počúvať od chlapca vyznania lásky, ale koľké z vás sa rozhodnú si overiť, či ten chlapec to myslí vážne a úprimne? Lebo chlapci vedia, čo chcú dievčatá počuť, aby boli povoľnejšie a skôr pristúpili na sex. V takom prístupe chlapca nie je láska, ktorá chce dobro dievčaťu a chce sa pre ňu obetovať a prežiť s ňou celý život, v tom je vypočítavosť, ako dosiahnuť to, čo chcem, teraz a bez toho, aby som sa musel viazať. Láska versus vlastné sebectvo a hľadanie uspokojenia svojich sexuálnych túžob. Teraz si bolestne precitla a už vidíš ten rozdiel. Ako veľmi platí toto:

Dievča túži po láske, a ako prostriedok, aby ju od chlapca dosiahla, mu ponúka sex.
Chlapec túži po sexe, a ako prostriedok, aby ho od dievčaťa dostal, ponúka lásku (slovne).

Obaja sa mýlia, keď takto zmýšľajú. Chcú niečo pre seba a snažia sa to získať od opačnej strany ľsťou. Skutočná láska nemusí na druhého nastražiť pasce, aby si ho pripútala, ani nič predstierať. Chce druhého úprimne urobiť šťastným, aj keby sa ona mala niečoho vzdať. Preto je sexuálna zdržanlivosť vo vzťahu dvoch, ktorí spolu chodia, skúškou správnosti vzťahu. Komu ide len o sex, ten hneď zo vzťahu vycúva, nechce čakať a ide radšej hľadať iný objekt, u ktorého dosiahne svoj cieľ skôr a bez problémov.

A čo teraz? Ak cítiš, že priateľ ťa chce len pre sex, je najvyšší čas sa s ním otvorene porozprávať. Povedať mu v pokoji (nie v hádke), ako sa cítiš zranená jeho správaním, že si si myslela, že ťa naozaj ľúbi, ale teraz, keď vidíš, ako sa k tebe správa, nadobúdaš presvedčenie, že si sa mýlila. Ak to nepochopí a neprijme a nebude chcieť nič meniť na svojom správaní voči tebe, radím rozchod. S takým mužom, ktorý hľadí len na seba a svoje záujmy, by ťa čakalo len trápenie. Nie je ešte zrelý, aby prevzal zodpovednosť a správal sa ako muž, ktorý sa má postarať o svoju ženu a o svoje dieťa. To však neznamená, že by nemal prispievať na starostlivosť o dieťa formou výživného (to je to najmenej, čo môže ako skutočný muž urobiť). Ako sa vlastne postavil k tvojmu tehotenstvu?