Aký vzťah je podľa vás lepší?

Príspevok v téme: Aký vzťah je podľa vás lepší?
Clovek4554

Ja som ešte nikdy vzťah nemal a tak nad týmito vecami dosť často rozmýšľam a analyzujem ako by to mohlo vyzerať...(mimochodom mám 22 rokov)

Napadla ma taká otázka: Je lepšie keď sa partneri vídajú každý deň, keď spolu bývajú a sú spolu stále alebo je lepšie, keď nie sú stále pri sebe a stretávajú napr. pár krát do týždňa alebo do mesiaca?

Ja som prišiel k takým záverom, že ja by som skôr preferoval taký ten vzťah na diaľku, kde by sa partneri stretávali pár krát do mesiaca. Podľa mňa by to bolo lepšie, pretože každé stretnutie by bolo vzácne a tak by si jeden druhého viac vážil a vždy by sa na seba tešili...

Keď dvaja bývajú spolu a stretávajú sa každý deň, proste jeden má druhého na očiach stále, tak si myslím, že to najprv je skvelé, ale potom by sa tí ľudia začali vadiť a liezť si na nervy a taktiež by jeden druhého nebrali tak vážne a rutina by im zničila vzťah - v tomto vidím úskalie spoločného bývania/stretávania sa každý deň.

Teda myslím si, že by bolo lepšie, ak sú partneri skôr viac od seba, viac nezávislí, viac by sa na seba tešili a nebrali by sa ako samozrejmosť.

Čo si o tom myslíte, ako to vidíte vy?

Mesačný princ

Tie dva predchádzajúce príspevky sú skvele napísané :)

Možno by som ešte dodal, že každý vzťah je iný. všetko má svoje pre a proti. Kedy spoznáš partnera ak budeš fungovať na diaľku? Nezažiješ spoločné zaspávanie či prebúdzanie, možno nezažiješ bežné starosti či radosti....

A ak budete spolu, tak možno vzťah zovšednie, možno sa nebudeš tak na partnera tešiť, možno ti už nebude pripadať zaujímavý....

Ale je to všetko o ľuďoch, o tom, akí sú, čo cítia a aký vzťah si vytvoria.

Presne tak ako neplatí, že vzťah na diaľku sa môže rozpadnúť skôr, že sa partneri vzdialia a city ochladnú, tak neplatí ani pri spoločnom bývaní, že tento vzťah bude ideálny.

kafe

Je lepšie grilované prasa alebo kura? Poviem ti, že ak je dobre nasolené, okorenené, tak fajnšmeker si vie vychutnať oboje, ufrfľaný nájde chybu aj na grilovanej zelenine, hladnému je zas jedno čo zje, ďalší slintá furt po tom čo nemá... a nikdy to neni iba o tom jedle, ale o konzumentovi tiež.

Nesúhlasim s tvojim záverom, že ak sú partneri viac od seba, viac sa na seba tešia. V takomto vzťahu je riziko, že časom ochladne, tá blízkosť a častejšia intimita chýba. Na diaľku sa dá fungovať nejaký čas, rok, ale dlhodobo určite nie. Úcta neni o množstve stretnutí, ale je (alebo neni) v tom ktorom človeku. Vieš? A rovnaké je to aj s radosťou. Sú typy ľudí, ktoré tú radosť, úctu v sebe pestujú, rozvíjajú, prejavujú ju a majú. A sú ľudia, čo to v sebe nepestujú. Preto je úplne jedno, či s priateľkou žiješ denne alebo sa stretávate raz za mesiac, treba si nájsť takú, ktorá MÁ to čo chceš.

sasdq

Vzťah na diaľku ide do peňazí a je to náročné aj časovo, čím väčšia vzdialenosť tým viac. Veľa závisí od vzdialenosti, môže to byť víkendovo, alebo pri väčšej vzdialenosti raz za mesiac. Raz za mesiac je už cítiť, že je to málo. Víkendovo sa to ako tak zniesť dá. Počítajte s tým, že budete mať 1 deň pre seba a v nedeľu sa už budete lúčiť. A! budete si musieť 1000% veriť a dôverovať.
Je to aj otrava, cestovať hodiny vždy v špičke v preplnenom vlaku, v lete horúco, v zime sneh a mráz, tam a späť. Dá sa to zniesť, ALE počítaj, že dlhodobo to k niečomu bude musieť smerovať, teda minimálne jeden musí byť ochotný odlepiť sa zo svojho miesta.
Na druhú stranu môžeš predstavami a snami rozdúchať lásku svojho života. Zabudni na to, že sa víkendovo stretnete a dovi, dopo, mám svoje koníčky a záujmy, kámo, budeš musieť pahrebu celý čas živiť - volať, písať, SMS, zdieľať foto a to každý deň. Časovo ťa to možno vyjde viac ako živé 1-2h stretnutia každodenné stretk8, pokiaľ by ste boli blízko.
... a kvalita vzťahu nezávisí od zemepisnej vzdialenosti, ale od tých dvoch.