Mám 26 rokov 160cm a 60kg. Keď som bola mladšia mala som vždy okolo 50kg. Trochu som pribrala, mala som max. 55kg ale od kedy mám priateľa čo je asi rok pribrala som ešte viac, už mám 60kg čo som nikdy pred tým nemala a som nešťastná. Poraďte ako sa tých kíl zbaviť, diétu som nikdy držať nevedela, neviem sa obmedzovať . Mám rada sladké, priateľ často jedáva aj večer alebo veľmi nepravidelne
Ak sa začnem hýbať a trochu upravím stravu,je možné sa tých kíl zbaviť? Za aký čas asi ?
160cm a 60kg
Ovečka, ty naozaj nemáš viac rozumu ako nejaká ovca :D. Čo jej to píšeš za hlúposti, aby sa pýtala priateľa, či mu jej nadváha nevadí?? Je to JEJ telo, a preto by ju nemalo zaujímať, čo si o ňom myslí niekto iný, ale predovšetkým by mala byť spokojná ona. Samozrejme, niekomu nevadí, ani keď má pri sebe 80-kilovú opachu, veď ju môže kedykoľvek vymeniť za štíhlu.
A ďalšia hlúposť, že vraj po 20-tke sa ľahšie priberá. To je len výhovorka. Predstav si, že ja mám už po 35-tke a stále vážim rovnako ako keď som bola študentkou na VŠ, čiže 50 - 52 kg/167 cm. Stravujem sa normálne ako predtým, akurát už nejem toľko sladkostí, lebo mi už ani tak nechutia :)). Kľudne sa najem aj po 19tej večer, nemohla by som ísť spať hladná. A ako vysvetlíš ten zázrak, že vôbec nepriberám? Rada by som počula nejaké rozumné vysvetlenie :).
Anicka ja mam vek ako ty a mala ovela vacsiu nadvahu vazila som okolo 80 kil. Mne strasne pomohol prechod na bielkovinovu stravu a vyrazne obmedzenie sacharidov-zakusky,sladkosti, cokolady a pozor si davam aj na ovocie lebo tiez obsahuje vela cukru.... sladke si teraz davam len fakt raz za cas ked som mala 80 kil davala som si denne sladkosti... aj viac tyciniek a kolace... vyzerala som strasne hlavne to brucho... na to vecerne jedenie si treba tiez dat pozor... vsetko co zjes po 19tej sa ti nespracuje uz a telo musi travit vecerny naklad...je to obrovska zataz... drzim palce aby sa ti podarilo schudnut.. u teba to bude len par kil u mna to aj trvalo tym ze som na seba kaslala
ked som si precitala tvoj prispevok hned vidim v com je problem- vecerne jedenie a to ze mas rada sladke..oboje tieto prehresky treba obmedzit... ak by ti to zo zaciatku robilo problemy tak si kup chromove tablety... mne ked zistili cukrovku tak som ich uzivala aby som nemala chut na sladke....strasne mi v tom pomohli...
Čo sa partnera týka vraví že mu to nevadí, dokonca je pravda že sa mi aj zväčšili prsia tak, že sú mi malé podprsenky ale ide skôr o to že ja sa takto cítim zle, začína mi byť malé oblečenie, nemôžem si dať obtiahnuté šaty lebo mi vidieť brucho ako keby som bola tehotná.
Takže to potrebujem robiť hlavne kvôli sebe.
Začnem asi tým že sa budem snažiť obmedzovať sladké, jesť menšie porcie, piť veľa vody a trochu sa začnem hýbať. Uvidíme či budú nejaké výsledky.
ono po 20tke sa proste lahsie pribera.Na tvojom mieste poklabosim s partnerom ak je to dlhodoby Partner a zistim ci mu to vadi. Urcite ti aj narastli prsia co min polovica chlapov velmi oceni a par cm inde prepaci :) no a mozno zistis ze chudnut nemusis.
co sa chudnutia tyka cele je to len o kaloriach. Ta Rada s cukrami nieje uplne zla lebo v cukroch vies bezproblemov zjest viac kalorii ale v podstate sa da schudnut aj na horalkach ak ich nebudes jest Vela. Preto ak sa nevies vzdat sladkosti tak ti radim ak chces schunut pocitaj tak tyzden Kalorie aby si vedela na com si a zniz ich prijem napr aj tym ze zjes menej inych veci chlieb banany atd.
Co si za rok pribrala nezhodis za tyzden. Na zaciatok vyluc zo stravy jednoduche sacharidy (sladkosti,ochutene napoje). Idealne je obmedzit sacharidy vseobecne. Cestoviny, ryzu je lepsie nahradit zemiakmy. To vsak neznamena vylucit ich uplne. Zvys prijem bielkovin - maso,vajcia,mliecne vyrobky. Zdravych tukov sa neboj. Dolezita je aj zelenina a ovocie, to konzumuj do obeda. Stravu by si mala zmenit postupne nie zo dna na den. Na rozne ,,zarucene,, spalovace tukov sa vykasli. Ziadny legalny spalovac nefunguje. Dolezity je ajto pohyb. Prechadzky,beh,bycikel,silovy trening vyber si aktivitu ktora ta bavi. Bud trpezliva vysledky sa casom dostavia.