Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

žalúdočné vredy

Sonie

Nepíšeš ako ti bolo zle. Mala si silné žalúdočné kŕče? Kto má vredy, musí pravidelne jesť, aby žalúdok nebol úplne prázdny. Vredy sa zvyknú ozvať aj v noci, kŕče. Predpisujú sa lieky Helicid, Omeprazol, ATB ak si náhodu mala Helicobaktera pylori. Ja som mala síce dvanástorníkový, ale myslím že odpadávať sa môže len pri silnej neznesiteľnej bolesti. Pokiaľ máš žalúdok v pokoji, žiadne veľké bolesti, tak treba príčinu odpadávania hľadať inde. Nemáš aj nejaké iné symptómy? Najlepšie sa spýtaj lekára, veď ak odpadávaš musí ťa poslať na ďalšie vyšetrenie.

Sonie

Nepíšeš ako ti bolo zle. Mala si silné žalúdočné kŕče? Kto má vredy, musí pravidelne jesť, aby žalúdok nebol úplne prázdny. Vredy sa zvyknú ozvať aj v noci, kŕče. Predpisujú sa lieky Helicid, Omeprazol, ATB ak si náhodu mala Helicobaktera pylori. Ja som mala síce dvanástorníkový, ale myslím že odpadávať sa môže len pri silnej neznesiteľnej bolesti. Pokiaľ máš žalúdok v pokoji, žiadne veľké bolesti, tak treba príčinu odpadávania hľadať inde. Nemáš aj nejaké iné symptómy? Najlepšie sa spýtaj lekára, veď ak odpadávaš musí ťa poslať na ďalšie vyšetrenie.

lekorice

Lékořice alebo sladké drievko sekundárne zvyšuje tlak krvi. Dochádza k tomu kvôli zvýšeniu kortizolu. Ďalej sa neodporúča ľuďom s glaukómom, s poruchami srdcového rytmu, s poškodením pečene, s poruchami obličkových funkcií, po porážke, so zvýšeným svalovým tonusom či spazmom svalov.
Ďalej ho nie je vhodné užívať pri anémii z nedostatku kyseliny listovej (znižuje jej využitie), pri liečbe cukrovky pomocou antidiabetík (zvyšuje ich účinnosť a preto hrozí hypoglykémia), pri liečbe warfarínom či heparínom (zvyšuje ich účinnosť a preto hrozia krvácavé stavy), pri užívaní tiazidových (pri nich dochádza ku zvýšeným stratám draslíka) či iných silnejších diuretík, pri užívaní prednisonu či digoxínu.
Dlhodobé užívanie sladkého drievka sa neodporúča. Maximálne 6 týždňov. Vtedy dochádza ku narušeniu hormonálnej regulácie, ktoré majú za následok tieto vedľajšie účinky: bolesti hlavy, svalová slabosť, malátnosť, palpitácie a poruchy srdcového rytmu až srdcové zlyhanie, hypertenzia, poruchy mikcie, poruchy rovnováhy minerálov.
Pri deglycyrizínovej forme nie sú vedľajšie účinky také výrazné. A ani časové obmedzenie nie je. No kontraindikácie sa jej týkajú tiež.

Preto podľa zdravotného stavu zvážte odporúčanie pod týmto príspevkom. A samozrejme si zistite, akú formu sladkého drievka uvedený preparát obsahuje.

Monika 1641

Dobrý deň, pani Erika
vredy sú veľmi nepríjemná záležitosť a chemické lieky oslabujú ešte viac tráviaci systém. Skúste sa pozrieť na prírodné produkty OKG, s ktorými máme veľmi dobré skúsenosti. Vo Vašom prípade je vhodný Emulips Forte - má blahodárne a hojivé účinky, čistí a regeneruje celý tráviaci systém , výsledky sú skutočne vynikajúce. Môžete si bylinky pozrieť na stránke www.zdravieinakokg.sk. Na stránke "viac o bylinkách" nájdete podrobný popis byliniek. Prajem pekný večer. Monika