Diabetici kde pracujete?

nnanno

Prosím vás je tu niekto kto by mi napísal ako počítať sj a koľko inzulínu si pichnúť na daní počet SJ picham si apidru

Ami5

Moj manzel je diabetik desat rokov ma 42 je na inzuline a pracuje v nemocnici na ARE ako osetrovatel. Nastupil tam ked este diabetes nemal a tak nechce odist aj ked je praca tazka. To co by mala byt priorita pravidelnost v stravovani co sa nie vzdy da. Ale jeho diabeticka vravi,ze kolko diabetikou dnes musi pracovat na zmeny v strese ale to uz ide zial s dobou. V praci ma glukomer meria si vtedy viac glykemiu a stale ms pri sebe nieco sladke pre pripad hypoglykemie.

Dzulka

ahoj som diabeticka treti rok, predtym som pracovala ako casnicka ked mi to zistili a po znovunastupeni do prace uz som to nejak nezvladala... ani nie kvoli tej praci ale celkovo nevedela som si este pocitat dobre sacharidy a inzulin, plus pohyb-poklus.. mala som caste hypoglykemie.. tak som dala vypoved a nasla som si pokojnejsiu pracu sice za menej ale v praci mozem aj sediet a odbehnut si kedykolvek ked mam obcas hypo. je to menej stresujuca praca sice monotonna ale aspon sa mi cukor trosku vyrovnal. Inac robim len dvojsmenky, nocne mi Dr zakazal, aj kvoli hypoglykemii s bezvedomim, a komplikaciami diabetu. podaj si ziadost na ZTP, dietne stravovanie- na to mas narok. No a skus aj ciastocny invalidny. Prajem vela sil a hlavne dobre glykemie :)

Biela Kobra

Sama diabetes nemám, ale moja veľmi blízka rodina je diabetička od útleho detstva. Normálne skončila gymnázium, potom šla na vysokú školu. Prvé roky pracovala všelikade, ale zakotvila vo veľkej firme, momentálne je na manažérskom poste, kancelárska práca, ale veľa cestuje, niekoľkokrát mesačne aj lietadlom. Zvláda to, treba si len stanoviť režim a zladiť ho s prácou a osobným životom. A občas treba aj vypnúť, samozrejme. O tom, že si 4x denne pichá inzulín, vie len jej partner a najbližší.