Zdravím mám 21 rokov, 175 cm, 75 kg. Aktívne hrávam futbal od svojich 5-tich rokov.
Už v minulosti sa u mňa objavili problémy- bolesť vonkajšej strany chodidiel, ktorá sa rozširuje neskôr do celého spodku chodidla. Občas sa to vytratilo a zase späť vrátilo. Poslednou dobou však to je neznesiteľné.. pri hocijakej záťaži sa bolesť stupňuje.. Keď vyzujem po záťaže obuv, bolesť je neznesiteľná či už nohy položím na zem alebo ich mám vo vzduchu.
Táto bolesť má však rôzne úrovne.. pri asi 5 km behu v pokluse chodidla bolia, no nie až tak, po určitom ubehnutom km však nohy prestanem cítit úplne, ako keby mi odumreli... Pri šprintoch a zmenách smeru v pohybe, je bolesť prudká.
Mám asi 5 párov kopačiek na pevný, mäkký povrch.. Tiež mam špeciálne kopačky do telocvične (halovky), ktoré pravidelne tak isto mením po sezóne. Tiež mám aj boty na behanie. Gélové vložky som samozrejme skúšal. Momentálne skúšam ľadovanie a krémovanie voltarenom, no očividne nepomáha...
Prosím Vás.. neviete čím to môže byť? Nechcem skončiť, futbal mám v srdci, a viem že 21 rokov nie je vhodný vek na ukončenie športovej činnosti...
Za svoje rady a odporúčania vám vopred ďakujem.