Zbláznili sa tí učitelia?

Príspevok v téme: Zbláznili sa tí učitelia?
School

Nenavidim ked je nieco mimo skoly povinné.

Moj kamarat a cely rocnik misel ist na cely tento tyzden povinne na Oravu z Modry (120€). Nechcel tam ist lenze ucitelia zacali nadavat a hovorit ze im daju pisat prácu na min 30 stran, co aj splnili pretoze jeden ziak nesiel kvoli zlomenej nohe. To fakt ti ucitelia nevedia tolerovat ze niekto proste ist nemoze ci uz z financneho alebo zdravotneho dovodu? To iste sme mali aj my s divadlom. Ani sa nas nepytali ci chceme ist iba nam oznamili. Samozrejme polovica triedy nesla cim sme dost vytocili ucitela a miseli aj tak par eur zaplatit. Nechapem ich logiku. Taketo veci po mimo skoly nechapem a ani tie blbé vylety. S rodinou kludne ale so skolou?

Elena419

Ja si pamätám ako nám raz povedala učiteľka, že všetko za čo si musí žiak resp. rodič zaplatiť tak to nemôže byť povinné. Čo je na tom pravdy?

Biela Kobra

Tiež nechápem, čo ti na to vadí. Výlety, exkurzie a kurzy sú povinnou súčasťou vyučovacieho procesu a žiaci ich majú povinne absolvovať práve z dôvodu, aby nečumeli iba do učebníc, ale videli niečo aj na vlastné oči. Tí, ktorí sa z nejakého dôvodu (zdravotného, finančného alebo ako bolo napísané nižšie v súvislosti s návštevou koncentračného tábora - psychického) na výlet ísť nemôžu, musia vykonávať v tomto čase nejakú náhradnú aktivitu. Zvyčajne sa žiak na ten čas pripojí k nejakej inej triede a normálne sa učí. Ak to nie je možné, tak dostane na tento čas domácu úlohu. Čo je na tom nepochopiteľné? Kamarát napíše 30 strán raz-dva a zvyšok týždňa sa môže ulievať.

A ešte čosi: Hovoríš o 120 € za výlet. Na týždeň. Tak sa spýtaj mamy, koľko ju stojíš, ak si týždeň doma. 120 eur to možno nebude, ale ak si odrátaš to číslo, ktoré ti povie mama, tak to už tak hrozne nevyzerá. A okrem toho, že si rodičia môžu robiť starosti, čo ich decká na výlete vyvádzajú a či sa im nič nestane, majú zároveň na týždeň aj viac času sami pre seba.

mesacna vila

Nemusíš ist a nemusis suhlasit, je to tvoje pravo. po skole volno je tvoja vec a tvojej rodiny.Nech to mama a tato idu vysvetlit.ani platit nemusiš.

mesacna vila

Nemusíš ist a nemusis suhlasit, je to tvoje pravo. po skole volno je tvoja vec a tvojej rodiny.Nech to mama a tato idu vysvetlit.ani platit nemusiš.

0vecka

tasty ja typujem ze trvaju na Tom aby to bolo napisane rukou...
MP nj tym ukazes ze je ti to u riti a oni musia citat

Mesačný princ

0vecka to napísal super. No ja osobne by som napísal 120 strán, nech majú čo čítať. Raz som tiež v škole dostal niečo podobné napísať za trest a ke´d som odovzdal asi 400 strán, tak mi už viac nedali nič písať :D

Mesačný princ

Tiež by som to ako rodič netoleroval!

Napríklad tie povinné výlety do koncentračných táborov. Nie všetky deti sú na tom psychicky rovnako a takéto niečo ich môže veľmi emocionálne zasiahnuť... Netvrdím, že všetkých ale určite by som do tohoto išiel na základe dobrovoľnosti.

Ak to nejaké dieťa nezvládne a niečo to v jeho hlave spustí, tak kto si to vezme na zodpovednosť? Minister školstva?

A súhlasím aj s tým, kto založil ten príspevok. Ak si naozaj niekto nemôže dovoliť cestu, tak by som to ako povinné nedával.
A ak by ma nútili, tak by som išiel a všetky bločky a cestovné lístky ba som zaslal ministrovi na preplatenie oficiálnou cestou.

On by sa musel oficiálne vyjadriť a potom by sa ukázalo čo povinné je a čo nie.

tasty

akože, čo je na tom nenormálne? povinné aktivity ku škole patria,,,, a čože pre tých čo nemôžu ísť 30 stranový seminár, to čo je v dnešnej dobe, čo si na nete pozháňaš stránky, vyberieš čo sa ti hodí, logicky pospájaš, ctrv a ctrlc a dáš dokopy .. máš to za deň hotové

akože čo ti na tom vadí? nechápem

0vecka

akoze nechapem o co ide....my sme tiez ti co nechceli ist museli chodit do skoly. a 30 stran teda 6 denne napise clovek ako nic to mas za hodinu napisat stranu a zvysok mozete mastit karty