Hnev, nenavist a ako sa naucit odpusitt

Príspevok v téme: Hnev, nenavist a ako sa naucit odpusitt
Deni123456

Striedavo asi rok a pol som chodila s chlapcom, ktory bol manipulator a vsetky problemy hadzal na mna. Aj po rozchode ma nechcel pustit. Skoncilo sa to, ked som zistila, ze napriek vsetkemu co som prenho spravila, to rozohral na viac stran. Nelubim ho, nechcem ho spat, ale citim tak hroznu nenavist a zlost az ma to dusi. Nanestastie, on uz ma inu ovecku, ktoru obalamutil a ja som s hnevom ostala sama. Hneva ma, ze je stastny kym ja trpim kvoli veciam, ktore mi spravil. Citim taku zlost a nic s tym neviem spravit, niekedy to hranici az s panickymi zachvatmi. Nechcem nenavidiet, chcem odpustit, ale ako sa to da, ked jeho to ani netrapi?
Prosim, poradte, mam pocit ze sa zblaznim...

airwaveska

presne... teraz si opisala moje pocity... serie ma ze jeho to ani netankuje a ... vlastne ze on sa hra na obet... vlastne sme obaja obete :D neviem si predstavit ze ho uvidim zoci voci s inou. parkrat som si to predstavila a v tych predstavach som ich obidvoch zacala mlatit, bodat a podobne... mavam s nim sny ze sa ku mne sprava ako ked sme boli spolu (arogantne, odmerane, provokativne) a ja ho zacnem bit mlatit z celej sily ale nejde to nejak v tom sne :D pritom realne som sa v zivote este s nikym nepobila :D ale sama citim ze mam v sebe tu zlost a takisto sa jej neviem zbavit... myslite ze by pomohol box? alebo nieco podobne? zacala som pravidelne cvicit a je pravda ze som pokojnejsia ale neustale ho mam v podvedomi a uz nechcem... vazne nechcem...

Moireal

Tiez mam problemy s odpustanim, lebo mi v zivote velmi vela ludi ublizilo, ale tuto Mesacny princ ti dobre pise. My musime hlavne sami sebe odpustat a potom pojde vsetko lahsie.
To, ze druhi nam ublizili a ich to ani netankuje, je bezny stav v tomto svete, a presne prave tato skutocnost nas nici. V este "lepsom" si budu mysliet, ze oni su ta obet.

Stary dobry cas to vyriesi, nasilu sa neprinutis prestat sa nanho hnevat a ani to nerob, lebo sama vies, ze si v prave. Len sama sebe slub, ze si najdes nieco, vdaka comu sa pokusis redukovat myslienky nanho.

Mesačný princ

Nikdy neodpúšťame druhým. Ak chceš odpustiť, tak sa pokús odpustiť sama sebe :)

Skús si odpustiť, že si si ho vybrala, že si mu to všetko tolerovala. Skús si odpustiť tvoje rozhodnutia, vďaka ktorým si na tom teraz tak, ako si a že si smutná a hneváš sa sama na seba. Áno, sama na seba.

Nepôjde to hneď, ale ak všetko pochopíš, tak ti to pôjde ľahšie. Ono vieš, hovorí sa, že kto naozaj miluje, tak neprestane tú bytosť milovať nikdy nech sa udeje čokoľvek. V podstate je to pravda.
A ak si ho naozaj ľúbila, tak ho ľúbiš stále, preto ťa to všetko tak veľmi zraňuje.

Možno sa to píše ľahko ale čas je v tomto prípade veľmi dôležitý. pokús sa nastaviť svoju myseľ opačne. Ak máš niekoho rada a on ti ublížil, tak nejestvuje na tvoju dušu nič lepšie, ako želať tomu človeku šťastie, ale musí to byť úprimné.

len to skúšaj, nebude to jednoduché, ale ak sa ti to podarí, tak bu´d niečo podobné už nikdy nezažiješ, alebo to nebudeš už nikdy prežívať takto.