Zajakvanie

krtica

ja mam spoluziaka ktory sa zajakava...no ak mam pravdu povedat niekedy ked mam zlu naladu uz tiez nevydrzim a poviem to slovo zanho,aby som to nemusela pocuvat este dalsich 10 minut,ale inak v pohode.ma teraz dokonca babu s ktorou chodi a ona to berie v pohode,zajakava sa len obcas,a je to v pohode.je to jedne z najlepsiech chalanov akych poznam,na zajakavani nezalezi,ak je super kamos

anita

mám kamatáta,ktorý sa zajakáva,a vidím,že to môže byť problém aj pre jedného aj pre druhého.On sa zajakáva tak,že mu veeeľmi dlho trvá povedať slovo,ktoré má na jazyku,niekedy aj 20sekund. A keď sa to stane v strede vety a my ostatní vieme,čo chce povedať,všetci to povieme zaňho,nech už akokoľvek chceme,aby sa vyjadril sám a fakt ho bereme do partie.Jednoducho sa málokto ovládne a čaká ticho tak dlho. Na ňom vidno,že ho to vždy zamrzí.Ale mala som spolužiaka,ktorý sa tiež zajakal ale rozprával tak veľa,rýchlo,že to človek ani nevnímal.Vôbec nám to nevadilo aj keď sa mu to stalo 2-3x v jednej vete.Išlo totiž o to,že sa veľmi rýchlo opravil,a hovoril dalej.
Naozaj to záleží od miery postihnutia.Od toho,ako sa to prejavuje počas komunikácie.Ani zajakavému asi nie je vždy príjemné,keď iní stále dokončujú vety či slová zaňho.A tak to môže vadiť aj tým nezajakavým.Hoci vo vzťahu ide hlavne o osobnosť,treba zvážiť na začiatku,či som taký vnímavý,pozorný,ohľaduplný a trpezlivý a nebude mi to časom vadiť.
Verím,že sa taký človek v tvojom živote nájde,ktorý bude počúvať hlavne srdcom ako ušami.A takého často nevieme nájsť ani my nezajakaví.
Pa

damaxy

Záleží ake velke je ich postihnutie.Asi sa s nimi zo začiatku horšie komunikuje,ale potom si človek na to zvykne,ako na šušlavých,račkujucich,rýchlorozprávajucich a pod.Doležitý je človek a nie obal.Nie každý je obdarený najlepším čo príroda dá.Keby sme si mohli vybrat,všetci by sme chceli byt lepší ako sme.V čom by mi to malo prekážat,neviem.Predsudky a výsmech boli vždy,ale aj proti tomu sa dá postavit.