Exém na tvári

Príspevok v téme: Exém na tvári
dominika25325

Na líci sa mi objavil nejaký exém. Domnievam sa, že by mohlo ísť o lišaj, ale nie som si istá. Urobilo sa mi na líci také suché miesto. Svrbí ma to a zozačiatku z toho vytekala vodička. Najprv to vyzeralo ako keď si človek zoškrabe trochu tenkej kože a z rany potom vyteká vodička a vtedy ma to ešte ai nesvrbelo, lenže teraz to už zaschlo, nič mi z daného miesta nevyteká, len ma to svrbí a myslím, že sa mi to bude ďalej šíriť. A áno ku kožnému určite idem, lenže teraz je víkend, takže si budem musieť počkať na pondelok. Z toho dôvodu som si sem prišla prosiť o radu, čo si mám na to miesto aplikovať, aby sa mi to aspoň trochu upokojilo, prípadne či by niekto nevedel určiť o čo presne ide. Prikladám aj fotku. A ešte posledná otázka na záver. Myslíte, že keď si na to nanesiem make-up, veľmi si uškodím?

marikafor

vyskusaj na to balik zero ekzem na tvar od happyskin urcite ti pomoze :) a budes spokojna uz vela ludom ktorych poznam tento balicek pomohol :)

5Petusik55

Makeup nenanášajte, predsa by ste si mohli ešte viac uškodiť. Pracujem v oblasti poradenstva o zdraví, a takéto kožné problémy väčšinou riešia aj vnútorne a potom aj lokálne. Odporučila by som Vám niečo na prírodnej báze Aloe vera gel + propolisový krém a gelly na potieranie. Táto kombinácia je vynikajúca na takéto kožné problémy a tiež obľúbená aj medzi odborníkmi. Ak by ste mali viac otázok kľudne ma kontaktujte na petronela.szaboova@gmail.com a poradím :-)

stastnablcha

ja by som makeup nedavala .. a bezala bys om k lekarovi a nie na soc. siete. by som sa bala tam dat aj krem. sice si neviem predstavit ist spat bez kremu, ale ani moj nuance by som an to nepatlala.. bez ty len pekne ku koznemu

kuskusit

Daj si bepanthen krem a do 5 dni ti to potom zmizne.Make up nenanášaj na to miesto preto že ho ešte viac vysuší.No ak ti na tom velmi zaleži to prekryt tak pred aplikaciou make -upu si to hydratuj !!!! Cize nakremikovat nejakým kremom ktory ti zhydratuje pokozku.

Noelinka l

Načo si si založila tému ešte raz? Najlepšie bude ak s tým pôjdeš rovno k dermatológovi. S make upom len všetko zničíš tá pokožka musí dýchať keď tak natieraj s kokosovým olejom

zubkovavila

Síce neviem čo to je, ale myslím si, že žiadny make-up si na to neaplikuj a zbytočne to nedráždi. Mimochodom, ak si ten make-up nanášaš nejakou hubkou, tak ďakujem pekne. Vyhádžeš sa ešte viac. Rozhodne sa odmaľuj a zbytočne nedráždi pokožku žiadnym make-upom, mydlami a podobne. Takisto dbaj na sušenie. Nedriap si to uterákom, iba jemne prilož. Nešprtaj si do toho ničím ani rukou, nechytaj si to. Už je sobota, ten jeden deň už skús vydržať. Maximálne si daj nejaký ľadový obklad na zmiernenie svrbenia. Napríklad mrazenú zeleninu čo doma máš po ruke z mrazničky zabaľ do uteráka , prikladaj 15 minút, maximálne 20 a 15 minút pauza. Takto to opakuj, kým sa ti to nezmierni. :)