Objavil sa mi zvláštny exém na tvári

Príspevok v téme: Objavil sa mi zvláštny exém na tvári
Domcici4598

Na líci sa mi urobilo taký suchý svrbiaci exém. Mám to červené a opísala by som to skôr, že to vyzerá ako keď sa človek poraní a odlúpne sa mu taká malá vrstvička kože a z rany potom vyteká vodička. Aj mne z toho vytekala vodička, ale už to zaschlo a teraz ma to svrbí a myslím, že sa to aj ďalej šíri. Áno idem s tým na kožné, lenže teraz je víkend a poprosila by som o nejakú radu čo si mám na to miesto naniesť aby sa mi to upokojilo, prípadne aspoň určenie o čo by asi tak mohlo ísť, pretože na kožné môžem ísť až v pondelok a cez víkend to musím vydržať. Ďakkujem.

dominika25325

Mesačný princ - Dobre ďakujem. Už sa mi to vysušuje. V každom prípade s tým idem zajtra do nemocnice :)

Mesačný princ

domcici4598 - v podstate to u mňa bolo ohraničené - také nárazové. Behom hodiny sa to objavilo všetko, rozmokvalo a zasušilo sa...Len hojenie trvalo trošku dlhšie.

Nerozširuje sa to - len dávaj pozor a ak to mokvá a je to herpesová forma, tak si dávaj pozor na oči.

Nenamáčaj si to a ak aj áno, tak to neutieraj klasickým spôsobom! Len prikladaním niečoho savého, nie šúchaním.

lekári ti v tomto nepomôžu. Skôr by som zašiel za imunológom nech ti spraví základné odbery krvi a nasadí preventívnu liečbu na posilnenie imunity. Ak nezistíš čo to spôsobilo, tak to môže byť kľudne vyčerpaním, stresom alebo chorobou, ktorá sa ešte neprejavila. (oslabenie organizmu)

žiadne vodičky, mastičky a ani makeup!

Ak sa to zasuší a bude to také suchšie, tak môžeš vyskúšať aloe sprej. Ale nič iné by som na to nedával.

Kycera

Domcici,
mám taký istý názor ako MP, buď je to atopický ekzém alebo herpes
(nevidím na to poriadne). A rady Ti už tiež poskytol - neškrabať, neexperimenovať so žiadnou kozmetikou, ochladzovať a hlavne dávať pozor VEĽKÝ na hygienu, aby sa Ti to nerozšírilo.
Mám silné podozrenie na kontaktný alergén (kozmetika), kt. Ti tento stav vyvolal. To potvrdí alebo vyvráti dermatologička .
Nájdi si rady na nete o atopickom ekzéme a riaď sa nimi. Je rozdiel, či Ti to ešte mokvá, je suchý,...
Vyhľadaj si alergény v kozmetike a skontroluj tú svoju, nekonzumuj alergizujúce potraviny. Začni piť viac čistej vody, detoxikačné čaje,...

Noelinka

Kokosový olej – Miesto rôznych dermatologických mastí používajte kokosový olej najlepšie lisovaný za studena. Kokosový olej obsahuje antimikrobiálne, antibakteriálne, protiplesňové a antioxidačné zložky, ktoré napomáhajú predísť infekcii a liečiť poškodenú kožu. Sú v ňom obsiahnuté vitamíny a ďalšie zložky zmierňujúce svrbenie a upokojujúce pokožku. V kokosovom oleji nie sú (ak sú tak v oveľa menšom merítku ako v krémoch z lekárne) chemikálie a konzervačné látky, čo je ďalší plus. Kokosový olej sa dá použiť zvonka i zvnútra. Teda môžete naniesť olej priamo na ekzém a tiež ho užívať orálne. Užívajte 2-3 polievkové lyžičky kokosového oleja denne v strave, alebo zapite vodou. Zlepšíte si tým nielen ekzém ale aj celkové zdravie. Pre bábätká a malé deti trpiace ekzémom používajte kokosový olej zvonka a kojace matky detí s ekzémom môžu jesť kokosový olej čím sa zlepší ekzém dieťaťu prostredníctvom mlieka. Dôležité je používať nerafinovaný, ideálne bio kokosový olej.

Mesačný princ

atopický exém alebo herpes....oba majú podobnú formu a priebeh len herpes sa prenáša, tak pozor na oči.

Oslabená imunita! Aj mne sa to voľakedy objavovalo a bolo to vždy predtým, ako som ochorel. telo ti niečo signalizuje. nemáš niečo v poriadku s imunitou a prejavuje sa to takto. Asi tak 6 rokov sa mi to objavovalo občas ak som mal veľa stresu, mal nábeh na chorobu alebo som bol fyzicky vyčerpaný.
Neprídeš nato a ani lekári s tým nič nespravia. Nechaj to zaschnúť. vytvorí sa chrasta, zahojí sa to a odpadne. nedávaj si na to vôbec nič, aby sa to nezapálilo alebo nezačalo opäť mokvať.

Buď máš začínajúcu chorobu, alebo ostatné menované.

Šetri sa.

dominika25325

A ešte, myslíte si, že keď si na to dám antialergický make-up veľmi si uškodim? Musím si to zajtra trochu zakryť.

neviem111111

obycajna modra indulona je na toto najlepsia. kozne aj tak predpisuju len kortikoidy a neriesia pricinu vzniku. odporucam otestovat potravinove alergie a intolerancie