Caute,uz dlhsi cas zijem v norsku a mam pretrvavajuci problem s dychanim. Nozno niekto bude vedet poradit....Vsetko zacalo este v lete minuleho roku,v auguste mi nahle vystupila horucka,zacal silny dusivy kasel a velka bolest na prieduskach. Objednala som sa teda lekarovi,kde mi nespravili ziadne vysetrenia okrem pocuvania pluc a odporucili mi sirup a pit caj. Bolest na prieduskach prestala no kasel pretrvaval stale (pila som doma theraflu a sirup proti kaslu) po takmer mesiaci s kaslom som opat isla k lekarovi kde mi spravili rozbor krvi. Vraj v krvi nic nenasli takze chora uz niesom vraj je mozne,ze som prekonala zapal pluc.opatovne mi odporucili sirup a caj. Po mesiaci a pol kasel prestal ale zacali nove problemy. Vzdy som sportovala chodila vela po turach skratka mala dobru kondiciu no po tejto chorobe kondicia zmizla. Zacali sa mi objavovat problemy s dychanim,zadychala som sa pri akejkolvek malej aktivite. Mala problemy ist po schodoch ci chodit do kopca nedokazala som sa normalne nadychnut. Tak som zacala opat cvicit chodit po turach no ziadna zmena. Akonahle som mala ist do vacsieho kopca stracala som dych musela som si oddychnut pretoze nebolo mozne pokracovat ak som to moc silila zacala som vidiet "hviezdicky"pred ocami. Tak som koncom oktobra isla opat na vysetrenie a opisala vsetky problemy lekarovi.spravili mi test na astmu,ktory bol negativny a odporucili mi viac cvicit. Tak som cvicila snazila sa robit maximum aby sa moja kondicia vratila do normy no nic nepomohlo. Dnes je to uz takmer 7mesiacov a mam pocit,ze sa to vyrazne zhorsuje. Zadycham sa pri akejkolvek malej aktivite,staci ze nieco zodvihnem,ci nesiem a mam pocit,ze mi kolabuju pluca plus sa pridala slabost a palivy pocit v nohach. Chodit na turu do kopca je pre mna mucivy pocit a to chodim takmer kazdy den. Musim chodit pomaly a dychat iba ustami, pri behu ci chodzi porovine ziadny problem nemam. Taktiez ak som vklude obcas musim dychat ustami skratka mam pocit uz aj pri pokoji,ze nedokazem dostatocne dychat. Tak som dnes bola opatovne u lekara,kde mi odobrali krv,zmerali puls a tlak a popocuvali dychanie. Vysledly krvi neukazali nic,vraj je krv dobre okyslicena a nenasli tam ziadnu infekciu takze som zdrava. Lekarka sa ma spytala co si myslim,ze by mi malo byt, zevraj som zdrava. Citila som sa ako hypochonder no viem,ze nieco nie je v poriadku. Nikdy mi nerobili rontgen ani spirometriu pluc,bolo mi povedane,ze to je nepotrebne,kedze vysetrenie krvi ukazalo,ze som zdrava. Preto sa obraciam aj na vas,uz naozaj neviem ako moj problem vyriesit.citim sa horsie ako 90rocny dochodca a lekari si myslia,ze som zdrava. preto sa obraciam na vas,mozno ma niekto skusenosti s niecim podobnym? dakujem za akykolvek postreh
Problemy s dychanim
Nestačí len vyšetriť krv!!! Treba spraviť snímky hrudníka, spirometriu, bronchoprovokačné testy, vyšetriť spútum, spraviť testy na alergie!!!!!
Potrebuješ NUTNE vyšetrenie u pneumológa a alergiológa.
Buď si astmatička, alergička alebo aj oboje.
A ešte jedna rada, prestaň preťažovať telo námahou!!! Po nej sa Ti dýchanie zhoršuje, to môže byť signalizovať aj skríženú alergiu.
neviem, pozri toto. dychavicnost je u viacerych chorob.
tusim bezi aj diagnostika cez internet, zdiagnostikuj sa, ci tak nejako.
robili ti echo srdca,ci nemas vodu na srdci.vtedy sa clovek zadycha a ma kasel a je unaveny.treba ist internistke.
Nechaj sa vyšetriť na alergiu, astmu a ocd
vyhľadaj akupunktúru(v zahraničí je drahá) a daj si preliečiť pľúca
Nič, idem si ešte zobnúť niečo ľahšie, slaninka na cibuľke bude to pravé orechové (ráno treba presa len naštartovať organizmus), len dúfam, že chladničku zase nebude strážiť ten prekliaty drak. Ma ide poraziť, už som kvôli nemu schudol desať diek.
Ja som si prečítal, čo si napísala. Ja si myslím, že by sa pri vyšetrení mali zamerať skôr na tvoje pľúca. Mali by na to mať potrebné aparáty. Že zobrali krv, to je chvályhodné, ale nijako ti to reálne nepomohlo, tak treba ísť ďalej.
Len aby to potom nedopadlo tak, že po vyšetrení ti znovu predpíšu sirup a čaj. Alebo keď ti ho budú chcieť znovu predpísať, tak im povedz, že ty už sirup piješ, že si si ho kúpila normálne v Kauflande za 5 eurier a dokonca s jahodovou príchuťou. Isto ich tým prekvapíš, aj keď skôr nemilo:-)
Môžeš mať pokojne aj obštrukčnú chorobu pľúc, aj keď nefajčíš:-(
Môj tetoš mal rakovinu pľúc a to nikdy nefajčil. Všetko je možné.
A nebude tam šéfkou hematológie pani Drakulová, že ti stále berú tú krf? Vieš koľkých príbuzných má po celom svete. Si daj pozor.
Existujú unikátne produkty na riešenie vášho problemu. Skúste si preštudovať túto stránku www.powermatrixslovensko.sk alebo tento katalóg produktov. www.powermatrixslovensko.sk alebo by bolo lepšie im priamo napísať alebo zavolať. Určite vám dobre poradia. Tie produkty sú fantasticke.