Uz nevladzem znasat ponizovanie od svojej matky

Príspevok v téme: Uz nevladzem znasat ponizovanie od svojej matky
Eutanazia

Neviem co mam robit ani kam ist. Mam sice 18 ale ja som neschopny clovek (co mi matka vštepovala do hlavy uz od malička) ale je to tak. Neviem si ani navarit lebo som v tom zlá ale za vsetko mi nadava. Mam trochu spinave topanky fakt len teocha a ona mi povie vetu ako "to hlupe decko si ani topanky nevie ocistit", pritom by som si ich keby niekam inam umyla. Nemam sebavedomie nemam nic. Som druhacka na gympli, na vysoku urcite nechcem ale ja uz to tu nezvladnem. Nikdy som nebola na brigade lebo ani to by som nevedela. Poradte mi aku pracu si najst po strednej pre totalne neschopnú a kam ist byvat a ako sa dat aspon trocha dokopy. Stale len placem a najhorsie mi je ked som medzi ludmi lebo pred nimi plakat nechcem ale je tazke to zadrzat. Ja uz proste nechcem zit ale zabit sa nedokazem. Je povolená eutanazia pre niekoho kto je na tom psychicky velmi zle?

odchod

Tak angel ma pravdu v tomto...mas uz 18, takze mozes odist, zamestnat sa, skolu dorobit a makat na sebe, pre seba a na seba... Na vsetko ostatne sa zvysoka vysrat. Odid odtial.
Predstav si, ze existuju zeny ktorym toto matka robila a robi a tie zeny maju uz deti a rodiny (pokial im ich matka nerozbila) a su z nich hotove trosky, zive mrtvoly, lebo uz nemaju kam ujst, ani silu nieco urobit... pretoze ked mali 18...tak zostali pri mamicke...a dopadlo to zle
nevahaj ani sekundu a odid, ver tomu ze taka matka sa nezmeni, bude to len horsie ak zostanes pri nej...uplne sa odstrihni a po case sa mozes ozvat, ale nedaj sa zblbnut
matka bude trpiet pretoze sa nebude mat na kom vyvrsovat, zrejme ma problem sama so sebou nie s tebou ale to si musi vyriesit ona sama, nie cez teba tym ze ta ponizuje a nici. Hlavne ju nelutuj ked bude vzbudzovat v tebe vinu, to je len taktika.

ANGEL-DEMON

marosko
no ja neviem kto je tvoj díler ale matroš má dobrý....
pokial si to nezažil, bud stastný ze si sa narodil do dobrej rodiny a nemudruj... lebo toto su veci ktoré pochopia iba ludia ktorí si tým presli...

Marosko-n

Máš krásnych 18 rokov a svet ti leží pri nohách a ty nariekaš, Mama chce z teba niečo mať a záleži jej na tebe, preto ťa chce dokonalejšiu ako je sama. Treba to z láskou ztrpieť a vydržať tie dva roky a zmaturovať. Potom si urob kurz učtovníčky, robia to UP, alebo na vysokú, prípadne nadstavbu. Svet ti leži pri nohách.

ANGEL-DEMON

bud sa budeš lutovať alebo niečo robiť...
chod na brigadu do obchodu bud tovar vykladať alebo do pokladne, kym zmaturujes... mas 18 a si iba druhačka? ja som v 18 maturovala.. tie 2 roky si kde stratila...?

a kde sa zamestnať po škole? hocikde, mozes skusit aj v tom obchode, alebo do fabriky niekde do vyroby,... to je jedno, len sa rychlo zamestnat, hned po maturite, necakaj, neprespi prázdniny.. aby si mohla odtial čim skor vypadnuť.... lebo ked tam ostaneš bude z teba troska... ktoru z teba urobi zjavne psychicky narušená mater...

BJ

Tvoja mama Ta jednoznacne vysava a rujnuje Ti sebavedomie, to nieje dobre. To je energeticky parazitizmus, dnes velmi rozsireny, z coho mavaju mladi ludia velke potiaze sa potom uchytit v zivote a nabrat sebavedomie. Tvoja jedina cesta je sebestacnost, a vyliecit si potom nejako dusu, a nabrat skusenosti a sebavedomie. Lenze na to potrebujes minimalne podnajom.

Este by som skusil tak nejak, ale neviem ci mas taku dobru kamaratku, ze by ste isli dve byvat do jednej izby, to je lacne, a nasli si brigadu popri skole. Ale na to treba dobreho kamarata, ja som tiez takeho nenasiel, alebo byt spolocensky, a vediet byvat s cudzim v jednej izbe, co je ale risk...

BJ

Ahoj. A ako otec? Surodenci? Ako ste na tom? Mas nejakych, ponizuje aj inych? Vsimol som si, ze neraz to byva tak, ze ponizuje len jedneho, kym ineho zase rozmaznava, co je o to neprijemnejsie.

Akoto, ze si druhacka, ked mas 18? Ja som v 18tich uz koncil strednu , teda bol som uz maturant, a samozrejme som v tom veku nastupil aj na vysku, a vacsinu prveho rocnika na vyske som mal 18. Dnes je to nejak posunute, co nieje dobre, lebo bolo to dobre tak, ze 18rocni uz boli dospeli a to na strednej nebolo velmi vhodne, tak dobre, ze akurat uz maturovali, a opustali strednu. Este aj ked tam zaratam 9 rocnik, ktory povazujem za nezmysel, tak mi to nejak nevychadza... co si prepadla, alebo ako.. 18 rocna. V tvojom veku veru mali uz ludia strednu hotovu za mojich cias, a keby sa toto stalo, tak okamzite praca a odchod z domu...

Takto musis este minimalne 2 roky trpiet. Ine sa neda spravit, ako praca, aspon brigada, a podnajom. Z ktoreho si mesta? Lebo v dnesnej dobe mimo najvacsich miest a Bratislavy, este byva aj problem najst si nejaku v pohode brigadu popri skole, aby si utiahla podnajom.

Eutanazia

Nechem tu uz byt, ludia sa mi aj smeju ze som skareda, moji byvali spoluziaci. Sice posobim sebavedomo a usmievam sa vonku ale vnutri trpim a placem. Nechcem tu byt:(