Dobrý deň,
Čím začať. Volám sa Lenka, mám 14 rokov ale o mňa tu nejde. Píšem kvôli môjmu strýkovi. Je na tom veľmi zle a veľmi by som si cenila, keby ste si tento príspevok prečítali a napísali svoj názor. Snažím sa mu pomôcť.
Ide o to, že je evidentne veľmi chorý, ale nikto nevie čo mu je. Leží v nemocnici v Nitre na neurológií (prístup veľmi zlý) a nemôže sa ani pohnúť. Trvá to približne 2 mesiace a všetko sa to začalo keď mu z ničoho nič niečo prasklo v jednom bode v chrbtici. Potom to pokračovalo nevinne, len ľahkými bolesťami, lenže veľmi rýchlo sa to zvrtlo až do takej situácie, že každý jeden deň bol nútený volať záchranku, a ísť na pohotovosť, lebo sa nevládal od bolesti ani pohnút. Cítil, že to vychádza z toho jedného bodu na chrbtici a od toho mu hrozne tŕpli nohy, hlavne pravá, oblievalo ho teplo na zadnej časti mozgu, a celé telo pomaly nemohol ani ovládať, proste pomaličky chrnul v neskutočných bolestiach. (Len pre informáciu, môj strýko nebol 30 rokov u doktora, bol úplne v poriadku a bolesť znášal veľmi dobre, bol silný nie nejaký tučný ani chudý, proste kus chlapa. Čiže keď musel volať záchranku, musela to byť vážne ukrutná bolesť. Plakal tak veľmi, bože keď si na to spomeniem je aj mne do plaču.) Po asi 2 týždňoch volávania záchranky ho z Partizánskeho horko-ťažko (neochotnosť) previezli do Nitry (aj keď s veľkými ťažkosťami, keďže cesty sú hrozné a v aute to natriasa a jeho bolel každý dotyk alebo pohyb). Pár krát sa stalo, že môj tatino, teda jeho brat mu ten bod pomasíroval a všetky bolesti mu prešli. Na možno 2-3 hodinky. No teraz leži už v Nitre a nikto nevie prísť na to, čo mu je. Bol na tej najsilnejšej magnetickej rezonancií aká existuje, nič tam nieje. Má tam cystu, tarlovu či akú to. Ale tá je o nejaký kus vyššie ako bod, ktorý ho bolí a doktori povedali, že mu ju nevyoperujú, lebo si myslia, že by mu bolesti neprešli, pretože to nieje podľa nich príčina. Na mieste kde ho bolieva je že vraj len nejaký sval, robili mu lumbalku alebo tak nejak sa to volá, aby zistili či nemá zápal ale nemá. Proste papierovo je úplne zdravý. Napchávajú ho tabletkami a injekciami (každý večer jedna injecia do zadku, už ho má strašne dopichaný. Od infúzii si už ani ruku necíti. Je ovisnutá) Už 13 dní nebol na veĺkej potrebe (a to má silné preháňadlá), na malej tiež, niekedy si cvrkne silou mocou ale to je všetko. Ten moč a všetka tá špina niekde zostať musela a pomaly sa bojíme že dostane otravu krvi. Problémy sa mu akokeby nahromaďujú a nikto s ním nič nerobí, všade pcháme len úplatky 100 eurové, aj tak na nič neprišli. Prístup nulový. Sestričky som hnusnejšie nevidela. Proste hrôza. Psychicky je na dne už úplne, včera som ho bola pozrieť, stále plakal nemohol sa pohnúť skoro ani hlavou otočiť. Viete, je iné, keď sa vie príčina alebo choroba, a lieči sa, ako keď takmer umierate vo veľkých bolestiach a nikto nevie prečo, a papierovo ste zdravý človek ako ryba. My by sme aj išli do inej nemocnice ale ako? On sa nepohne! Vôbec. Nerada to hovorím, ale ja vidím že takto to pokračovať nemôže a ak bude, že sa nezistí príčina toho všetkého, tak mu už veľa času nezostáva. Má 3 ročnú dcérku Mišku a aj manželku, veľmi by som si želala aby bol zdravý.
Nestretol sa niekto s takým prípadom? Čo si o tom myslíte? Prosím za každú radu, budem veľmi vďačna, a kto to dočítal celé, veľmi ďakujem.