Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chronicky únavový syndróm CFS

Kycera

JanoPeterJano,
vidíš, tak sme sa pohli ďalej. Nie je to CFS, ale únavový syndróm, kt. je sprievodným znakom mnohých ochorení, okrem mnohých iným aj imunitného systému. Musíš používať presne termíny. : )
Tak máš problém s celulárnou ( bunkovou) imunitou. Buď s jej reguláciou alebo jej deficit.
Koľko máš rokov? Aké infekčné, vírusové ochorenie si prekonal? Si alergik? Asi si nebudeš pamätať, či Ti lekár dal robiť testy aj na prítomnosť nejakých protilátok, počet bielych krviniek,...
Skúsim sa ešte na Teba pozrieť.

JanoPeterJano

Kycera: mám už viac ako po roka stálu únavu, ospalosť, bolesti klbov svalov a hlavy, bolesti v hrdle a problémy so spánkom. U imunuloga mám dg. unavovy syndrom, mám nejaký defekt imunity preto mi dala isoprinosine na 3 mesiace, ale nejak to nepomáha. Všetky ostatné vyšetrenia mám ok a to som absolvoval asi všetky krvné vyšetrenia čo existujú, infekčné, karidolog, neurolog, reumatolog atď.

Kycera

Spýtam sa Ťa takto : "Určite je to chronický únavový syndróm, nie je to chronická únava alebo únavový syndróm?" Lebo medzi týmito troma dg. je veľký rozdiel.
Diagnostikovať toto ochorenie je komplikované, nedokáže ho každý imunológ a uznajú ho len vtedy, ak pacient spĺňa všetky kritéria.
Ak dostávaš antivirotiká, môže byť primárna príčina v Tvojom vírusovom ochorení a únava je jej sprievodným znakom.
Ak chceš, tak napíš na aké ochorenie berieš tie lieky, príp. názov liekov, tak by sa dalo ľahšie poradiť. Nájdu sa tu rôzni prispievatelia, aj s HIV, kt. si dokážu navzájom radiť. A možno sa tu nájdu aj takí, kt. prispejú dobrou radou aj Tebe.

Kycera

@ Blbosť to rozhodne nie je, ale regulárna choroba!!!

@ Počúvaj, chlapče, nevymýšaj! Ak by si ju mal diagnostikovanú, bol by si v starostlivosti imunológa,...

Lion565512

Ziadna takato blbost nieje. Co pomoze ? Pomoze liecit chron. chorobu.
Chlamydie, borelie, mykoplazmy, parazity, viry.