Ahojte,
s priatelom sme spolu par rokov, ale v poslednej dobe si cim viac uvedomujem, ze ja som dost akcny typ a on je skor taky kludas, nic ho nerozhadze, ma rad klud. Ale obcas sa viem naladit na rovnaku vlnu. Dnes som to tak povedala mamine a mamina mi na to povedala,ze prave preto by som mala rozmyslat, kym nie je neskoro. Ved viete co tym mala na mysli. Co si o tom myslite? Je medzi nami viac rozdielov: ja som z bohatsej rodiny,mala som pene detstvo, on zas z chudobnejsich pomerov,nie velmi pekne detstvo. Som obycajny clovek ako kazdy iny, pracujem, studujem. Ja si dokoncujem maturitu, chcem ist na VS, priatel ma len ucnovku. Ja som z mesta, on je z dediny. Ja som neveriaca, on silnesie veriaci.Ja si myslim,ze nam to celkom klape, aj ked sa trochu bojim si s nim zalozit rodinu ohladom vychovy a podobne. Myslite ze to bude fungovat? Trochu mi mamina dala chrobaka do hlavy..sama neviem..pri tom s nim nie som rok ani dva...dakujem za odpovede..pekny vecer :)
Protiklady
kafe - tak nejak :)
Len sa bojím, že tuto zakladateľka už premýšľa inak a okolie ju nakoniec dotlačí k tomu, aby sa s tým priateľom rozišla.
Podľa väčšiny ľudí s VŠ vzdelaním sú ľudia bez neho doslova odpad. A ak nemá napríklad maturitu, tak to sa neodpúšťa. Človek, ktorý nemá také vzdelanie to cíti aj keď to tí ľudia nepovedia priamo.
prepáč, napísala :)
kafe pekne si to napísal, súhlasím so všetkým
ak vám to klape tak nerieš debiliny. Všimla si si ten úplne základný protiklad v každom jednom vzťahu? Ty si žena, on je muž, PREBOHA, veď vám to nemôže klapať lebo ty nemáš fúzy, semenníky a penis!
Každý rozdiel môže vzťah obohatiť ale i rozdeliť, závisí od konkrétnych ľudí, to ako sa dokážu zladiť (alebo to nevedia). Môžete sa dopĺňať. To čo tebe chýba, ti poskytne partner - ty jeho potiahneš, on teba skľudní keď budeš vystresovaná. Zatiaľ čo on bude prakticky zručný, schopný, zapracovaný, ty budeš len teoreticky a papierovo niečo vedieť (a bohvie, či to bude použiteľné, keď školu skončíš). Ak má dobrý odbor, tak sa ti platovo nielen že vyrovná, ale kľudne ťa i prevýši. Nástupný plat CNC frézara je 600,- v čistom, s praxou prerastá tisícku. Pre obraz, lekár bez atestácie, aspoň čo ja viem, mal nástupný plat 700,- v čistom. Učňovkár ho schová do vrecka.
To či vám to bude fungovať, to dopredu nikto nevie. Ak ste si ale doteraz "sadli" a bolo vám spolu fajn, môže to tak pokračovať aj naďalej. Ak sa vám to bude kaziť, odcudzíte sa, dozrejete každý trochu inak a prestane vám byť spolu dobre, budeš to predsa cítiť a rozísť sa máte dosť času potom, keď to už klapať nebude. Ale rozchádzať sa preventívne, dopredu, ak je vám spolu dobre, je neskutočná sprostosť. Nekaz si to pekné, čo momentálne máte, obavami. Pracuj na tom, aby to pekná a krajšie i bolo.
Skôr je to o tom, ako človek dokáže rešpektovať toho druhého, narábať so svojimi plusmi i mínusmi (nefňukať), mať spoločné túžby, ciele, vedieť rásť, napredovať. Vy ste mali dosť času sa zladiť. Uvidíš, či dokážete spolu i napredovať a rásť. Máte k tomu predpoklady. Nechcem aby si bola slepá voči vašim rozdielom, ešte stále dozrievate, hľadáte si svoju "kožu". Maj oči otvorené. Ale skús rozmýšľať i nad možnosťou, že by vám to i napriek rozdielom mohlo skvele klapať. Prečo nie? Neboli by ste prví ani poslední. Takých už bolo, baba vegánka, chlap mäsožravec, alebo kresťanka + moslim... dá sa to.
Akoze zas sorry. Kto chce lepsie decku nez vlastni rodicia? Mnohi zalubeni su zaslepeni, nemaju dostatocny odstup nadhlad a zas ti najblizsi ich maju radi a nechcu im zle. Ano, moze ist aj o manipulaciu a zistne dovody z matkinej strany (aby si dcera urobila VS, aby este takto mlada neotehotnela, aby si nasla lepsieho vhodnejsieho partnera k sebe ai ai). Ale zas netreba to brat na lahku vahu.
Pozri autorka temy. Si este mlada. V podstate nemas este nic odzite a skusene na vlastnej kozi. Prejdi si VS, pracami a mozno aj vztahmi. Nie vzdy ten prvy je aj ten najlepsi ci jediny. Mas este malo skusenosti. A zas aj privela rozumu je niekedy na skodu. Riesis dost vazne veci na svoj mlady vek a nemusis. Zi. Cestuj vzdelavaj sa, spoznavaj ludi nove obzory, ine kultury mentality a svet. Maj mety tuzby sny. Daj si ciele a chod si za nimi. Ak je tvoj sen mat deti muza rodinu usadly zivot-ok. Ak chces studovat VS ci pracovat-ok. Ale rob to co chces ty. Vypocuj si rady nazory skusenosti ai. Mozno sa pouc z chyb inych. Ale rozhoduj sa vzdy len sama za seba. Len ty musis vediet a citit-co chces a co je pre teba najlepsie. Len ty budes zit svoj zivot a znasat aj dosledky za svoje rozhodnutia
ze mamina povedala...mne takto mamina tiez "len povedala" a nasadila chrobaka do hlavy
vysledok .. rozbila mi vztah, rodinu .. ak mas ty sama pochybnosti..., ze ti priatel nesedi, nechaj ho ist
ALE hlavne, nepocuvaj matku, protoze raz mozes lutovat prave to ze si ju posluchla a prave tento vztah co mas je ten pravy...
Ked je vam spolu dobre tak neries co povedal niekto druhy. Okrem toho rodinu si zrejme zakladat teraz nejdes kedze ides len na VS, medzitym uvidis ci vam to klape aj nadalej.