Stále plačem

Príspevok v téme: Stále plačem
Lucy2234

Ahojte , viem že to znie čudne , ale potrebujem radu. Mám pomaly 15 a som strašne moc cistlivá. Keď pozerám aj animovanú rozprávku, vždy sa rozplačem ... Najväčší problém je komunikácia s ľudmi , s ktorými netrávim moc času. Napr. Profesori . Keď mám odpovedať , musím sa pozerať do zeme , inak sa mi vháňajú slz do očí. Aj keď musím na niečo odpovedať ,alebo keď niečo argumentujem. Nikto s tým nemá problémy. Dokonca plačem aj keď niekto hovorí moc nahlas. Mám ísť k psychológovi? Potrebujem sa naučiť komunikovať s ľudmi bez toho aby som sa pred ich očami bez dôvodu psychicky rútila . Za odpovede veľmi pekne ďakujem :-) .

Gima

Prečo je pravidelný pohyb taký dôležitý?

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie patrí nedostatok fyzickej aktivity medzi najčastejšie príčiny úmrtí na celom svete. Dokonca ani ľudia, ktorí pravidelne cvičia, nemajú ešte vyhraté. Ak je 30 – 60 minút cvičenia ich jediný pohyb, a potom strávia celý deň sedením, je to jednoducho málo.

Cvičenie je štruktúrovaný, plánovaný, opakovaný a úmyselný pohyb, za účelom zlepšenia fyzickej kondície, sily, či flexibility. Je akousi podkategóriou fyzickej aktivity. Fyzická aktivita je akýkoľvek pohyb, ktorý vykonáva kostrové svalstvo a ktorý vyžaduje energiu. Pozitívne vplyva na celkové zdravie a pohodu.

Ľudia, ktorí sa v práci hýbu, majú oproti tým so sedavým zamestnaním niekoľkonásobne nižšie riziko vzniku srdcovo-cievnych ochorení. Ak si vaša práca nevyžaduje žiaden alebo iba minimálny pohyb, mali by ste si príležitosti hýbať sa, vytvárať sami. Pravidelný pohyb znižuje depresiu, naštartuje metabolizmus, zlepšuje spánok a celkové zdravie. Ideálne je byť fyzicky aktívny počas celého dňa a zároveň sa minimálne 3-krát do týždňa venovať cielenej fyzickej aktivite teda cvičeniu.

Lucy2234

Mamina hovorieva , že je to od vtedy čo mi zomrel tatino . Mala som 12 a dosť dlho sme bojovali s rakovinou. Chcela som si predtým zobrať život , lebo som to nechcela znova zažiť. Prednedávnom mamina dostala mozkovú príhodu ,ale dostala sa z toho . Chcela by som niekedy ísť za psychológom. Príčina? Neviem.. Dosť sa hádame s mojou dospelou sestrou lebo chce všetko dedičstvo a tak. Mamina hovorí , že ak to skončí budem mať pokoj , ale ona ma vôbec nezaujíma . Možno sa mi volačo porútilo v hlave .

Skinny

No melancholici to maju tazke :) tiez som taka bola a teraz som pravý opak. Mne asi pomáha to že sa vyplačem v noci v posteli. Plačem aspoň taku hodinu az mi "dojdu" slzy a zaspim. Preto cez den ked ma nieco zosmutni alebo tak tak to beriem s nadhladom.
Inak moja najvacsia mptivacia neplakat je to ze sa malujem a nechcem aby sa to rozmazalo tak to ma vzdy prinuti neplakat :D

jjoe

Choď za psychológom. Nemáte v škole psychológa, nech ti poradí, čo s tým. Ak neporadí a cítiš sa psychicky veľmi zle, tak psychiater.. Držím palce.

Ipsik

Mala by si v prvom rade prísť na to, že čo chceš tým plačom dosiahnuť. Len tak plakať pre nič za nič je trochu podivné. Na plač nepoznám príslovie, ale na smiech sa hovorí, že kto sa smeje bez príčiny, hlavný príznak duračiny. Ten, kto plače bez príčiny, ten má príznak depresívny - by mohlo byť s plačom. Aj moja sestra sa hneď rozplače, keď hovorím hlasnejšie. Asi si trochu rozmaznaná:-) To bude tvoja presná diagnóza. Aspoň pred cudzími buď trochu chlap:-)