myslienky prenasledovania, pozorovania

Príspevok v téme: myslienky prenasledovania, pozorovania
anonym_anonym

Ahojte, objavil sa u mna dost neprijemny problem. Zacali sa mi objavovat myslienky, ze ma niekto prenasleduje, resp. pozoruje. Mam pocit, ako keby si dany ludia, co su naokolo kto vie co o mne mysleli. Mam pocit, ako keby sa mi v duchu vysmievali, odcudzovali ma napriek tomu, ze ma nepoznaju. Ked som medzi ludmi, citim sa strasne, neviem sa tych myslienok zbavit. Viete mi niekto poradit co by mi pomohlo? dakujem za akukolvek radu.

anonym_anonym

Kazdy ma nejake nedostatky, aj ja. Uvedomujem si ich a vyrovnala som sa s nimi, zijem s nimi, su sucastou mojho zivota. Ale nechcem, aby boli sucastou mojho zivota tie hnusne myslienky. Predtym som ich nemala a bolo mi fajn aj s mojimi chybami.

Ipsik

Vieš, možno to nebude len paranoja, možno to je aj pravda, ale prečo by si to mal ty riešiť? Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie. To, čo sa považuje za niečo mimo normy, môže byť prejavom niečo, čo je úplne normálne, ale niektorí to za normálne nepovažujú. Ale asi každého nemožno presvedčiť.
Skús prísť na to, aké máš nedostatky a keď si ich uvedomíš, tak máš dve možnosti, buď tie nedostatky odstrániš alebo ich neodstrániš a budeš si ísť svoje. Máš právo žiť aj s vlastnými chybami, ak ti to nejakým spôsobom bude pomáhať.
Keď sa budeš zameriavať na presne také veci, tak si vyrobíš x diagnóz, že ťa dokopy nedá nikto.
Potom ti len povedia: vyhľadaj odbornú pomoc a potom budeš zase na smiech. Proste nonsens.

anonym_anonym

a co by som mohla urobit okrem toho cakania? neda sa s tym poriadne existovat. uvedomujem si, ze to nie je normalne, ze mam take stavy, preto som sla k lekarovi, ale musi existovat nieco, co by to este mohlo zmiernit, ci nie?

anonym_anonym

Chodim ku psychiatrovi. Uzivam lieky, dnes mi menila liecbu, je to stale horsie a horsie. Znizila mi antidepresiva a pridala dalsie, ale tie druhe mam tazial v malej davke kym sa uplne nevysadi ten prvy. Ale tie myslienky su stale silnejsie a silnejsie.