Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Budem si to môcť dovoliť?

Príspevok v téme: Budem si to môcť dovoliť?
qvga

Ahojte, chel by som sa spýtať aké máte skúsenosti s operáciami očí. Zaujímala by ma hlavne laserová operácia očí na odstránenie krátkozrakosti.

Ide totiž o to, že mám 22 rokov a od asi 11 rokov nosím okuliare a neustále sa mi to zhoršuje. Teraz mám veľmi silné okuliare -7 a -6. A je to fakt hrozné takto žiť, to je zlé hlavne na psychiku, človeka proste nebaví ani žiť takto, keď bez okuliarov nie som schopný vidieť obrovské písmeno na vzdialenosť väčšiu ako pár cm.

Inak problémy nemám, som relatívne zdravý, iba tie oči. Ale mňa by to zaujímalo hlavne z finančnej stránky. Totižto ja som z dosť dosť zlých pomerov čo sa peňazí týka. Teraz študujem na VŠ a nemôžem si ani moc dovoliť dávať bokom peniaze, lebo väčšina ide hlavne len na základné potreby ako je oblečenie, jedlo, elektrina a tak...

Viem že spoľahlivé, kvalitné a overené operácie sa pohybujú v cenách niekoľko tisícok € a to je fakt dosť veľká suma pre mňa. Nie som žiadny podnikateľ, ktorý by si mohol také niečo dovoliť.

A tak sa chcem spýtať vás - ak máte skúsenosti - ako ste si to zaplatili?? Sú na to pôžičky ? Ak by som skončil VŠ a mal trvalú prácu, tak by som si mohol zobrať pôžičku. Chcem sa spýtať, že či ste existuje nejaký zvýhodnený program na operácie alebo také niečo.

Bol by som ochotný obetovať tomu veľa, pretože žiť takto je hrozné.. bol by som ochotný sa vzdať veľa vecí a splácať pôžičku aj niekoľko rokov, zdravie je pre mňa dôležitejšie než všetko ostatné. Ak má niekto skúsenosti alebo sa vyzná, tak píšte prosím, hlavne ako ste to riešili tej finančnej stránke.