Tetánia?

Príspevok v téme: Tetánia?
Pseudo

Ešte pred samotným príspevkom sa chcem ospravedlniť, že to pridávam znova na toto fórum, vložil som to do zrejme do zlej časti fóra a odpovede som sa nedočkal, tak sa vopred ospravedlňujem.

Dobrý deň, chcel by som sa len poradiť predtým ako navštívim lekára, kedže mám tak nejak v hlave, že lekárov so všetkým otravujem a nič nie je také zlé aby to potrebovalo lekára a chcem si byť istý.
K téme... už asi 3 týždne mi trvajú nazval by som to depresívne stavy s tým, že som už aj porezal na ruke niekoľkokrát.
Často som počas tohto obdobia mával hnačky, tráviace problémy, nechuť k jedlu a kŕče a tiež závraty a pocit odpadnutia. Niekedy mávam aj návaly tepla, trpím nespavosťou a keď zaspím tak som hore každú chvíľu, som stále unavený, bez nálady a tiež som sa začal správať k okoliu podráždene a odmerane... doteraz ma každý mal za toho milého chlapca, čo sa ku každému správa dobre, no teraz na nazlostí každá maličkosť.
Vrátim sa ešte k fyzickým prejavom... občas cítim v tele chvenie a trasú sa mi ruky a taktiež sa občas objaví niečo ako "trhnutie" končatinami (snáď som to dobre pomenoval) a cítim niekde na hrudi akoby hrču a niekedy sťažené dýchanie a kvôli tej hrči musím jesť pomaly a tiež piť len malé dúšky vody, lebo to akoby nechcelo ísť dole a tiež sa niekedy objaví nepríjemný tlak na hrudníku a časté bolesti hlavy.
Ešte doplním, že som muž, mám 22 rokov a ak to pomôže tak nefajčím ani nepijem a niekdy som neprekonal nejakú vážnejšiu chorobu.
Tému som tak nazval preto, lebo podľa internetu príznaky sedia no zaujíma ma názor ostatných.
Snáď je to tu všetko napísané a vopred sa ospravedlňujem za dĺžku a prípadné gramatické chyby.
Vopred vám ďakujem za odpovede a prajem pekný deň

amaliaa

na tetaniu treba doplnat bcka vitaminy, najlepsi je v tekutej forme lepsie sa vstrebava napr -odkaz odstránený-

Kycera

Pozri, to, čo si tu uviedol nemá, opakujem nemá nič spoločné s tetániou!
Mal by si vyhľadať psychiatra - depresie a sebapoškodzovanie.

"Často som počas tohto obdobia mával hnačky, tráviace problémy, nechuť k jedlu a kŕče a tiež závraty a pocit odpadnutia." Tieto symptómy nesúvisia s daným obdobím, ale môžu (okrem chuti do jedla) súvisieť s potravinovou intoleranciou, alergiou, ochorením tráviaceho traktu,...
S tým Ti pomôže alergiológ, gastroenterológ.

A naber všetko vážne, čo je na internete uvedené. Je tu popísaných kopec blbostí a s tým sa stretneš aj na tomto fóre. Horšie je, ak sa vyskytnú ako rady v zdravotných témach. Pekný dnešný deň aj Tebe!

neviem111111

okrem neurologa kvoli tetanii odporucam vyhladat aj psychiatra kvoli sebaposkodzovaniu, ktore s tetaniu nema nic spolocne. a inak ano, moze to byt tetania a kludne aj nemusi a moze to byt hocico ine. lekarov neotravujes, ked sa tak nejaky na teba bude tvarit, najdi si ineho.