Hanblivosť osloviť babu

Príspevok v téme: Hanblivosť osloviť babu
utrapenychalan

Ahojte.
Tento môj problém, ktorý mám, ma dlhé roky trápi a bol by som rád, keby ste mi poradili.
Ide o to, že moja prvotná hanblivosť, ktorá mi zničila značné množstvo potenciálnych vzťahov ma zožiera a vkuse urobím tú istú chybu. Neviem sa pohnúť z miesta a nájsť recept ako premôcť prvotnú hanblivosť neznámu babu osloviť, keď mi je poviem príklad dievčina sympatická vo vlaku a páči sa mi, a aj z jej strany cítim náznaky sympatie.
Vždy urobím tú istú hlúpu chybu a neozvem sa, lebo sa obávam jej reakcie, že čo ak to zle pochopí a ma vysmeje. Mne je potom strašne ťažko a ľúto keď ju stratím. :´(
Rád by som mal priateľku, ale toto čo sa vo mne deje mi znemožňuje nájsť si ju.
Ešte doplním, že som 24 ročný chalan.
Myslíte si, že by bolo vhodné navštíviť psychologičku, aby mi pomohla tento blok odstrániť?
...a ešte by som rád spýtal ako nabrať viac sebavedomia
Ďakujem za rady :)

Romanita

Ahoj, ja som sice dievca ale aspon ti to napisem z druhej strany ako to je ;) kazdy den som cestovala vlakom do skoly, kazdy den so mnou cestoval chalan, ktorý sa mi pacil, ale nikdy nic nepovedal preto som myslela ze jednoducho nemá o mňa záujem. Ja som nikdy ziadnu iniciativu nevyvyjala, lebo som bola hanbliva a myslela som, ze ma zacat proste chlap. Pol roka sme sa takto denne stretali potichu az jedneho dna mi povedal obycajne ahoj a otvoril mi dvere na vlaku. Uplne to stacilo :D z ahoj kazdy den sme presli na normalnu konverzaciu a kamarati sme dodnes hoci uz su to roky ;) ak ti je niekto sympaticky, proste to povedz, nic zlého sa nestane. Bud ten clovek zaujem o konverzáciu má, alebo nie. Usetris cas sebe aj jemu. Nemozes stratit niekoho, koho nemáš ...tak sa neboj, mozno aj ona len caká, kedy zacnes ty. Zeny su rovnako hanblivé...

zendium

jaj, vo vlaku keď sa s niekým náhodne dám do reči tak to je super :D len tak náhodne sa s niekým porozprávať...

môj problém je zas ten, že ja sa väčšinou do reči dám s nejakým starým človekom, čo už je na dôchodku a rozprávame sa o všeličom aj celú cestu :D s takýmito ľuďmi si mám viac čo povedať než s mladými babami... tie mi prídu sprosté a nemám ani nič o čom by som sa mohol s takou mladou peknou babou rozprávať, nemal by som problém ich osloviť, ale ja som taký, že mňa nezaujímajú tie pičoviny o ktorých sa väčšinou rozprávajú.. mne to príde blbé a nudné, ja rasdšej porozprávam so starším človekom o zaujímavých témach a nie o nejakých debilných športových výsledkoch alebo o tom, že ak mm hobby :D

ale to už je tak, síce som sám dosť mladý, lepšie si rozumiem so staršími :D

por

a preco chces oslovovat babu vo vlaku? Co si z romant. filmu? :-D
Oslovuj najprv baby s ktorymi prichadzas osobne do kontaktu a nie cudzie. Najprv sa ucime chodit az neskor jazdit na bicykli. Tie zo svojho okolia oslovovat nemas problem ked si hanblivy? Napr. zo skoly, z prace alebo od susedov atd.

zdradca

Si chlap ci trasoritka? Ber to chlapsky. Kym neijde o zivot neijde o nic.
Tak sa prihovor k dievcine o ktoru mas zaujem,ved chudera caka ze ju oslovis. Lebo nejako sa v spolocnosti neuchytilo ze zena by mala zacat konverzaciu prva. A co ze ta odmietne ci nevyjde to. Kazda prehra je vlastne vyhra lebo ta posunie dalej. Tak nejdi v sebe pod tou ustrachanou dusickou gen rytiera dobivatela a hor sa v pred. Ten gen ma v sebe kazdy chalan len niektory ho potlacaju strachom.
Ak si trasoritka,tak vypisuj a vyplakavaj na forach a plac do periny ze zase to mohlo vyjst no pre stisnutu ritku to nevyslo.