Ahoj,
chcela by som poradit, mam jeden problem s jednym fajn kamaratom. Nepozname sa dlho ale zacali sme spolu chodievat von. Od zaciatku som ho brala ako kamarata, pretoze mi nebol nejako moc sympaticky, ale nazaciatku som si povedala, ze ked ho spoznam moze sa z toho vyvynut nieco viac. Lenze nestalo sa tak. Tak som to neriesila. Len som si zacala v poslednom case vsimat jeho spravanie, ktore pravdupovediac ma niekedy aj otravuje. Kupuje mi same darceky, vola na obedy, pise mi kazdy den, ma ma na pozadi v mobile :D kontroluje ma, vola mi ci sa mi nieco nestalo, kedze robi v restauraci kuchara nosi mi obed, pizzu a ja ho o nic neprosim ..vidim, ze je zamilovany a ja som mu uz davnejsie povedala na co som, ze ho beriem iba ako kamarata, mozme ist von pokecat, zabavit sa a poprosila som ho ze ked pojdeme tak si bude kazdy zvlast platit a aby mi nenosil darceky atd. proste vsetky veci ktore mi vadili som mu povedala, na to ma zacal citovo vydierat, ze som pre neho vynimocna osoba, ze to vsetko robi aby som bola stastna atd. zacal mi pisat,odhanat ostatnych odomna tym ze im cez jednu socialnu siet zacal pisat, ze nech mi daju pokoj lebo ich poriesi. Vie kde byvam, uz aj sam pride bez toho aby som ho cakala, chce so mnou travit kazdy den. Viem ze je zamilovany, ja to na nom vidim ja tie jeho prejavy citim ..lenze ja nie a berem to vsetko iba v kamaratskej rovine. Takze neviem ako dalej, kazdy mi radi, ze ked nerespektuje, ze ja to tak nechcem, nech s nim prerusim kontakt, lenze to nejde pretoze sa ho nemozem zbavit, ako som napisala vie kde byvam vie kde si ma ma vyhladat a vsetko urobi preto aby to tak bolo a ak nie citovo ma vydiera ..ide ma porazit..poradili by ste mi prosim ako by ste to riesili, alebo co ribit, lebo ja uz naozaj neviem :( dakujem
On je zamilovany ja nie
"ak ti niekto kúpi čokoládu, tak prečo si ju nechcela ak bola pre teba?"
nie niekto. on jej kupil cokoladu. a ona ju odmietla kvoli tomu ako sa chova a chce dat najavo nezaujem.
"A prečo si celú situáciu neriešila vtedy, keď hodil o zem tú čokoládu, alebo ti napr. nedovolil nič platiť.
Darček by nemal znamenať záväzok pre druhú stranu!"
s tymto suhlasim aj ja ale zas clovek niekedy ostane zaskoceny reakciou druheho a hned nevie adekvatne reagovat. az ex post ho napadne ze mohol som toto a toto povedat. ale treba to riesit. fakt ked mas brata, otca, stryka, neviem koho tak nech mu dohovori. mozno by bolo lepsie aby to bol muz z rodiny, aby ho nebral ako soka. ale uplne najlepsie by bolo keby mu dohovoris ty. normalne razne ho odmietni povedz ze to prehana ze je zirlivy agresivny a ze nech respektuje tvoj nezaujem. a nech sa chova dospely muz. a ked to nebude respektovat kludne povedz ze to budes riesit inak a raznejsie. tym mu das najavo ze mame aj nejaku policiu.
"ze tie prejavy lasky ziarlivosti vlastnictva ai prehana, ale tak radsej viac ako nic"
tak to teda nie. to radsej nic nez taketo prejavy. co by bolo keby s nim bola. ziarlivostne prejavy, agresivne vypady, neskor mozno aj voci nej. no dakujem pekne. od takychto povah co najdalej. nie je psychopat, uz si prestante mylit tie pojmy. on je proste zakomplexovany trtko ktory ma ku tomu mozno navyse aj privela testosteronu. poznam take typy. mam takeho znameho a ten odhana od bab ktore sa mu pacia potencialnych napadnikov a pritom on sam si na tie baby netrufne a ked skusi nieco tak sa hanbi. to je este katastrofalnejsi pripad. nie nie od takychto co najdalej. muz moze prejavovat naklonnost ale nie sa vnucovat. musi vediet respektovat odmietnutie.
Táto veta ,,Pisala som mu vela krat ze ja som ti toho dlzna a neviem ako mu to vratim. ,, mi nejako nedá...
Ostatné je úplne jasné a z tvojho popisu si viem toho človeka predstaviť, no táto veta je...ani neviem ako by som to pomenoval...
len taká otázka...ak ti niekto kúpi čokoládu, tak prečo si ju nechcela ak bola pre teba? A prečo si celú situáciu neriešila vtedy, keď hodil o zem tú čokoládu, alebo ti napr. nedovolil nič platiť.
Darček by nemal znamenať záväzok pre druhú stranu! Ale môžem sa mýliť, ľudia tieto veci vnímajú dosť odlišne.
Ahojte,
ďakujem každemu za odpoveď ) v prvom rade preco som primala tie platenia obedov atď. - ono to neni že až tak primala, ale vždy keď som mu davala peniaze za polku povedal že nie aj keď som mu ich nutila. Darceky mi akokeby tiež vnucoval, prišiel - doniesol, vždy som mu povedala nerob si starosti ja nic nepotrebujem, nic mi nenos. Pisala som mu vela krat ze ja som ti toho dlzna a neviem ako mu to vratim. Stalo sa mi ze mi zas doniesol cokoladu ale som povedala, ze nie uz fakt nie, nezoberem to, tak viete co urobil? Hodil cokoladu o zem a nasrany odisiel, ale za 5 minut sa vratil s ospravldnenim ze prepac ved ja to robim pre teba aby som ta potesil.
a_dr1a - neviem, naozaj si myslíš, že takto by to mala riešiť?
Hej, ľudia si ľudí kupujú ale je to naozaj láska? Len ma to tak napadlo. Darček je predsa darček a nedáva sa za účelom aby si niekto niekoho kúpil, ale aby mu spravil radosť a spravil zároveň radosť sebe...
Ak preruší úplne kontakt tak čo získa? On si ju nájde, bude ju čakať pred domov...neviem či je to tiež to naj...
Podľa mňa nie je zamilovaný ani on. Chce ťa len ovládať. Ale to by bolo na dlhú debatu. Skôr by som riešil to, prečo to riešiš až teraz, keď je neskoro a nevšimla si si to skôr. Toto musíš analyzovať, pretože ak sa ,,zbavíš,, tohto, tak sa podľa mňa situácia zopakuje a ty opäť natrafíš na niekoho podobného a ak to opäť nezbadáš, tak to nedopadne dobre.
A ja si myslím, že je lepšie nemať po boku psychopata, ako ho mať a tešiť sa z toho, že ma má rád....Neviem, príde mi to úplne nelogické.
Podstatné však je, že aj ty si niekde spravila ,,niečo,, čo spôsobilo akého ,,človeka,, si si vybrala a aj to, ako sa k nemu správaš. Takže riešenie hľadaj určite v sebe. On nemôže za to, aký je. Ale bola to tvoja voľba, tak popremýšľaj nad ,,prečo?,,
Na mňa jeden čas volala ex políciu, že som chodil a že som ich otravoval a podobne. Tak som bol riešený a napomenutý. Teraz mám pocit, že na mňa asi bude volať políciu, lebo už vôbec nechodím.
Tak ja neviem, či chodiť, či nechodiť. Už len sedím a premýšľam.
A k téme, však mu dohovor, nech na seba tú políciu zavolá sám, nech sám dobrovoľne vyhľadá odbornú pomoc a tak ďalej.
Skôr to asi možné nebude, keď to hodnotím zo svojho subjektívneho pohľadu, tak radšej ujdi niekam ty. To bude rozumnejšie. Tak po pol roku sa upokojí. Len či potom predsa len nepovolíš ty. To už je iná téma:-)
Pozri. Ty pises, ze si nic od neho nechcela. Ze si si chcela vsetko platit sama, nic si si od neho nepytala neziadala ai.
Ale povedz uprimne. Nechala si si vsetky tie darceky od neho?? Alebo cokolvek co ti doniesol? Ak ano, akoby si mu tym dala najavo, ze ma u teba sancu. Ked si si tie darceky a pozornosti od neho nechavala, davala si mu tym padom nadej. A to ostatne - ze ti odhana odstrasuje prip.napadnikov kamosov ai, tak chrani si co "vnima ako jeho, ze mu patris vsak si ta pozornostami darcekmi ai v podstate kupoval". Si jeho "investicia"))
Takze. Ak to chces ukoncit - tak mu vsetko vrat a prerus s nim uplne kontakt, zablokuj si ho vsade kde sa da a zablokuj si aj jeho cislo mail ai. Ak ta aj osobne bude cakat pred domom, povedz mu jasne a strucne, ze je KONIEC a aby ta nechal na pokoji, ze ho inak nahlasis na policii, alebo poziadaj nejakeho muza z tvojho okruhu (brat bratranec otec ai) aby mu to tiez ujasnili
A este nieco k tomuto celemu. Mozno raz neskor pochopis, ze vo vztahu je lepsie, ak chlap lubi vacsmi nez zena. Mozno najdes dakeho manekyna k sebe, ale zvavcsa to byva tak, ze ty budes donho ako je tento tvoj kuchar teraz do teba a ten tvoj krasavec ta bude mat v pazi. Bud ta bude podvadzat, alebo vsetko mozne bude prenho prednejsie nez si ty (zabava kamosi zeny alkohol ai). A mozno vtedy vo vsetkej tej nudzi a stradani (citovej fyzickej dusevnej financnej ai) si spomenies aj na takeho, co by za teba aj dychal ako tento tu) je pravda, ze tie prejavy lasky ziarlivosti vlastnictva ai prehana, ale tak radsej viac ako nic