Dobrý deň,
Neviem do akej kategórie by sa tento príspevok hodil tak ho dám sem.
Jeden môj známi má vážne zdravotné problémy, ktoré sa tu pokúsim popísať.
Má 70 rokov. Opuchajú mu nohy. Niekedy sa stane, že mu praskne pokožka a voda z nôh vyteká von. Taktiež mu opuchá ruka. Keď leží stále kašle a silno sa dusí. Keď stojí kašeľ prejde, ale keď dlho stojí viac mu opuchnú nohy (aj v sede mu opuchajú). Nohy mu odpuchnú iba ak ich má vo vodorovnej polohe (kvôli bolestiam chrbta nemôže sedieť a zároveň mať nohy vo vodorovnej polohe). Hlavne tieto problémy spôsobujú, že sa v noci vôbec nevyspí.
Keď prejde pár metrov je strašne udychčaný, musí si chvíľu odpočinúť inak ďalej nevládze.
V minulosti prekonal boreliózu. Taktiež je astmatik. Má slabšie srdce.
Ak niekto má alebo mal podobné problémy dajte mi prosím vedieť ako ste ich riešili, pretože doktori sú evidentne bezradní. Iba si ho medzi sebou prehadzujú hore dole a vlastne nič nevyriešia. Bol už s veľa doktormi ktorí urobili mnoho vyšetrení, dali mu veľa rôznych liekov alebo infúzii a výsledok nie je nejako ohromujúci.
Za akékoľvek rady vopred ďakujem
Opuch nôh a iné
Pozri, Tvoj známy má už vysoký vek. V tomto veku už naše orgány nemajú takú vitalitu ako za mlada, pomaly sa vyčerpávajú. Navyše ak berie viac liekov. Tak si poriadne preštuduj príbalové letáčiky a skontroluj, či nie sú v kontraindikácii a či nespôsobujú niektoré tieto ťažkosti. Ak by si mal podozrenie na nejaký liek, nahlás to lekárovi a ak sa to potvrdí, tak mu ho vymení.
Predpokladám, že sa nejedná o prieduškovú ale o srdcovú astmu, či?
Upravte mu životosprávu podľa môjho príspevku, nech Ťa nepomýli, že je to v téme "Vysoký tlak" : www.zdravie.sk
Do príjmu tekutín zarátaj polievky, ovocie, zeleninu. Stravu by mal mať odľahčenú, ale hýbať sa musí!!! Keď sa unaví, nech si odpočinie, ale potom treba zasa vstať a spraviť niekoľko krokov, oddych a toto opakovať. Nesmie sa opúšťať a len ležať!!!
Spánok - vyvetrať poriadne, chodiť spať trošku neskôr a v rovnakom čase, nespať cez deň, spálňa chladnejšia a zatemnená, pustiť relaxačnú hudbu, otočiť posteľ, vymeniť matrac alebo otočiť,...
Tu ani spironolaktón nepomôže. Žiaľ.
Srdiečko nestíha, preto sa v tele udržiava voda.
To mi je celkom jasné, bylinky určite nemajú silu toto vyliečiť. Skôr ma zaujíma či niekto nepozná nejaký dobrý liek na odvodnenie a pod. (aj liekov na odvodnenie sme skúšali neúrekom). Alebo sa už nedá robiť nič len čakať ako sa to vyvinie?
Ak sú tie enormné opuchy nôh spôsobené zlyhávaním srdca či iným závažným kardiálnym ochorením, tam bylinky či niečo iné nepomôže. Sú slabé. A ani sa neodporúčajú.