Štátny príspevok pre mladých SLSP

Príspevok v téme: Štátny príspevok pre mladých SLSP
zadlzenec

Čaute,

v decembri 2016 som si zobral hypotéku v SLSP so štátnym príspevkom pre mladých. Chcem sa spýtať, či sa tu nenájde niekto, kto má hypotéku v SLSP so ŠP a povedal mi, po akej dobe mu začal chodiť na účet štátny príspevok.

Bol som sa informovať v banke a tá mi povedala, že do marca by mali byť vyplatené príspevky pre úvery požiadané v minulom roku. Banke som odniesol potvrdenie o vklade nehnuteľnosti a originál LV. Hneď ten istý deň mi prišla do internet bankingu správa, že ŠP mi začnú vyplácať v deň splátky hypotéky a predchádzajúce mesiace mi vyplatia takto:
24.2 za december
27.2 za január
3.2 za február
a marec mi bude vrátená v marci, hneď v deň splatenia.

Síce 24.2 bolo len včera, mám obavy či sa znova niečo v banke nepokašľaľo a zasa nebudem čakať 3 mesiace na ďalšie zúčtovacie obdobie v ktorom začnu vybavovať hypotéky požiadané po novom roku.

Môže to byť kvôli tomu, že ŠP nevyplácajú cez víkend? (ale to mi príde nelogické)...

Pri originál LV, ktorý som odniesol do banky mi ale nepíše ťarcha banky... Aj to mi príde divné, všimol som si to až doma kópiu si zobrala banka. Na katastri portál ale ťarcha zapísaná je, čiže musela sa len pomýliť pracovníčka katastra. Môže to byť aj kvôli tomu?

Ďakujem za odpoved