Tlak

Kycera

Ema,
v žiadnom prípade si na nízky tlak NEDÁVAJ cesnak!!! Ten tlak znižuje. Kúp si šumivý Celaskon a keď budeš mať najbližšie problémy, tak si hoď do plného pohára vody a všetku vypi. Na chvíľu si ľahni a nohy vylož hore.
Skús piť viac tekutín, vynechaj odvodňujúce čaje, potraviny, viac soľ. Zaraď do jedálnička potraviny s vyšším obsahom "C"!

Marosko-n

Jedna pani mala podobne problémy. pomohol je jesť väčšie dávky surového cesnaku.Šla na popôrodnú 6 týždňovu kontrolu. Večer si dala viac surového cesnaku bola trochu nachladnutá a nejedla nič.Ráno doktorka tam nebola a sestrička vzala krv zmerala tlak a pre množstvo ľudí neuvedomila si hodnoty, ktoré zapísala. Doktorka po obede kontrolovalá výsledky a zhrozila sa , kde ta žena s tak nízkym tlakom, bála sa či už nezomrela, vraj ju mala sestrička odviezť do nemocnie urgentne .A milá žena si z tak nízkým tlakom veselo bez závratov pochodila do obeda po obchodoch aj domov prišla veselá a robila čo treba. asi o16 hod, priletí záchranka cestou 1 km cestou húkajúc k nej domov, že vraj či žije . Doktor jej zmeral tlak a tlak už bol normálny a žena pekna ružová s podivom čo chcú od nej.A vzali ju do nemocnice na kompletne vyšetrenie. Cesnak už po obede stratil učinok nakoľko jedla v meste aj doma, Potom sa jej tlak pri pravidelnom uživaní cesnaku z veľmi nízkeho ustabilizoval do normálu. Už nikdy potom nemala z tlakom problémy.

Ema44

Už nie raz mi to takto tlakomer nameral (aj ina znacka,baterky nove),merala som viackrat za sebou lebo mi to tiez prisla hrozna blbost. A stale tak isto. Raz ma brala sanitka pre velmi vysoky tep (178) a nevedeli mi ho zrazit dlho dole (pichli mi betaloc) . Az v nemocnici bolo uz fajn. Na to mi bol nasadeny na 24h holter. Ked som sla po vysledky,aj teda navsteva kardiologa,kardiolog mi povedal ze mam tachykardiu a arytmiu a ze prava komora je rozsirena alebo co to. Zas neskor ked som prisla po dlhsej dobe na vysetrenie tak mi povedal ze srdce je ok ,ze mam navstivit ortopeda,ze to moze byt z chrbtice. Rozpravala som mu aj o tlaku a on ze tlak sice nizky ale ze sa to nejak kompenzuje s tepom. Tep mam uz fajn ale tlak mavam velmi casto a celkom dost nizky. Vkuse unavena z toho a tocenie hlavy.

Marosko-n

Chýba vitamín B12 a stopové prvky. najlepšie čerstve kozie mlieko a domáce vajcia, aspoň 2 denne na mäko.

Jaja15

V prvom rade vymeniť baterky v tlakomere...a potom si odmerať tlak ešte raz....Spodný tlak cca 30 - je veľmi nízky....Ja mávam bežne nízky tlak v hodnotách cca 80/50 - už to je málo....jeden kardiolog v kúpeloch mi odporčil nech hned začnem na to brať lieky, moja internistka mi povedala že na nízky tlak sú síce kvapky ale majú toľko negatívnych účinkov že mi ich nedá...vekom sa tlak prirodzene zvyšuje a ja mám aj dedičný predpoklad že sa mi zvýši....takže odporučila piť minerálky, červené víno, pitný režim, neobmedzovať sa v solení a cvičiť - beh, plávanie, bicykel...