Ako sa nerozsypat psychicky pri zápase

Príspevok v téme: Ako sa nerozsypat psychicky pri zápase
Elis123

Ahojte nedavno som hrala svoj prvy zapas aj ked uz mam 13 rokov ale moj byvaly trener ma v tom nikdy nepodporoval. Ten zapas som prehrala ako najviac sa len dal. Vraveli mi ze by som mozno mala sancu vyhrat keby ma tak nerozhadzala uz len jedna pokazena lopticka. Uplne som bola na tom kurte psychicky na dne a vobec som si neverila aj ked som v skutocnosti velmi sebavedoma. Pomozte mi co by som mala zmenit lebo ja ten tenis milujem nadovsetko a nechcem sa ho vzdat.

Mesačný princ

Stačí sa pozrieť, ako Kližan rozmláti vždy raketu a ak sa vyhneš aspoň tomuto, tak je všetko ok :D

0vecka

Elis123 je normalne ze ked taketo nieco robis prvykrat tak mas nervy v hajzly.. ak to takto bude aj na 3. 4. zapase tak to zacni riesit zatial je to uplne normalne... to ze si nevyhrala nieje tiez nic nezvycajne

prehra

Keď dvaja hrajú zápas, jeden vždy prehrá (okrem prípadov remízy). Je to logika, rovnováha sveta. Dnes si prehrala ty, ale svet sa nezrútil a okrem toho zajtra môžeš vyhrať. V živote zažiješ ešte veľa prehier, nielen na kurte, ktoré budú nespravodlivé a nebudeš s tým nič môcť urobiť. Naučíš sa s tým žiť. Tu niečo urobiť môžeš, môžeš pridať, môžeš stretnúť slabšiu súperku, proste môžeš vyhrať. Ale vždy maj na pamäti, že to je len hra, a aj keď možno časom bude v tom veľa peňazí, nejde o život. Je to hra. Držím palce a nabudúce vyhráš :)