Zlatý stafylokok v ústnej dutine

Príspevok v téme: Zlatý stafylokok v ústnej dutine
bagrik

Dobrý deň,

mám 22 rokov a v minulosti som mávala často bolesti hrdla, ale nebolo to až tak akútne, až minulé leto som mala zápal mandlí; hrdla až som mala problém rozprávať, rýchlo sa to zhoršovalo, dostala som sa z toho, ale odvtedy som si cítila mandle, aj keď som bola zdravá, mandle stále boleli a akákoľvek dlhodobá fyzická aktivita alebo stres mi hrdlo rozboľavelo a ledva som sa udržala ako tak zdravá (pravidelne som si hrdlo kloktala a používala cukríky na hrdlo, ale nič nepomáhalo). Mandle mám veľké až takého nepravidelného tvaru. Semester som nejak prežila, prišli sviatky, ale nič sa nezlepšovalo. Ochorela som, a to len z jedného dňa na svahu. Dostala som sa z toho. Išla som k lekárovi na krčné, ten jednoznačne povedal mandle treba dať von s tým, že mám chronický zápal mandlí. Išla som na ďalšie vyšetrenia krvi. Výsledky dopadli tak, že všetko som mala v poriadku, až na baktériu (zlatý stafylokok - viem, že túto baktériu ľudia bežne majú, ale nespôsobuje im problém, robí problém len ľuďom s oslabenou imunitou), ktorý mi spôsobuje chronický zápal a bolesti mandlí. Znova som ochorela, zapálené hrdlo, bolesti pri prehĺtaní, bez hlasu. Prosím vás, stretli ste sa s tým už niekto? Sám lekár bol nerozhodný, ale nakoniec ma odporučil na operáciu, keďže tie mandle nemám bohvieaké. Chcem sa spýtať, či by sa tej baktérii dalo zbaviť aj bez operácie alebo, ak ste sa s tým stretli, ako ste sa z toho dostali. Za akékoľvek rady Vám ďakujem.

Vrzgam

Ahoj, mala som podobne problemy, vybrala kvanta atb, ktore mi vobec nepomohli. Poslednou volbou bol liek doxyhexal alebo tak nejak.. pomohlo.. stafylokok zmizol, mandle sa upokojili.