Zdravím vás. Mám 9 rokov a som štvrták. Prospech mám zatiaľ výborný a to ani nepotrebujem venovať príprave na ďalší deň veľké množstvo času. Môj problém však spočíva v mojích spolužiakoch, resp. vo vzťahu medzi mnou a spolužiakmi. Tí ma dennodenne ohovarajú, čo by ešte taktiež nebol najväčší problém. Horšie je, že musím čeliť aj výsmechu priamo do očí. Keď som bol druhák, nahlásil som ich útoky voči mne rodičom aj vedeniu školy, no kompetentní to uzavreli asi tak, že dotyční spolužiaci dostali zápis do žiackej knižky a všetko sa zamietlo pod koberec. Asi po týždni sa všetko opakovalo a pokračuje to dodnes. Už začínam byť z mojej situácie zúfalý a prestáva ma baviť ďalej školu navštevovať. Ešte musím dodať, že fyzickým útokom sa spravidla vyhýbajú, takže aj moje tvrdenia o ich atakoch nemám ako dokázať. Budem vďačný za každú radu...
Spolužiaci
Neverím, že máš 9. Obyčajná fake téma niekoho, kto sa zrejme moc nudí. Kde také decko pozná slová ako etablovať, atak, kompetentní, zvláda gramatiku a vyjadruje sa ako dospelý človek? Teda tú gramatiku by som hádam ešte pochopila, aj keď má jednu chybu - mojím spolužiakom. Í sa píše len v inštrumentáli singuláru. Aj ja som bola odmalička výborná v slovenčine.
Ale inak.. Napr. slovo etablovať niekedy nepoznajú ani dospelí, nieto 9 ročné dieťa.
A ak je to skutočne pravda, zrejme mu s písaním textu pomáhal niekto dospelý, čomu síce neverím..
Neverím, že máš 9. Obyčajná fake téma niekoho, kto sa zrejme moc nudí. Kde také decko pozná slová ako etablovať, atak, kompetentní, zvláda gramatiku a vyjadruje sa ako dospelý človek? Teda tú gramatiku by som hádam ešte pochopila, aj keď má jednu chybu - mojím spolužiakom. Í sa píše len v inštrumentále singuláru. Aj ja som bola odmalička výborná v slovenčine.
Ale inak.. Napr. slovo etablovať niekedy nepoznajú ani dospelí, nieto 9 ročné dieťa.
A ak je to skutočne pravda, zrejme mu s písaním textu pomáhal niekto dospelý, čomu síce neverím..
Ďakujem za dva názory k veci. Ignoráciu som, samozrejme, skúšal, no nepomohlo to. Postavili sa do kruhu okolo mojej lavice a začali mať provokatívne a ironické poznámky.
Nad prestupom som uvažoval, no adresa školy je takmer totožná s adresou môjho trvalého bydlisko, a tak by nám pomocnicou uvedený krok priadal starosti týkajúce sa mojej prepravy do vzdialenejšej školy.
Ako sa víkend dostal do svojej druhej polovice, vo mne sa opäť začína etablovať pocit strachu a znechutenia :(
Preto,pretože 9 roční chalani nepíšu bez gramatickymi chýb. Ani 16 roční chalani...a celkovo to vyjadrovanie...Ale ja verim, že dotyčný môže mať 9 rokov, ale je vyspelý a inteligentnejší. :-) a ja by som zvážila prestup na inú školu...Asi...No...Ale musíš si uvedomiť, že také deti sú...V neskorších ročníkoch sa to zvykne zlepšiť, ale keď sa necítis dobre v tej triede, škole...Tak by som porozmyslala o inej škole...Tak veľa šťastia. ;-)
ak ty máš 9, tak ja mám 4. To aj tu na fóre sa hanbíš priznať, o čo ti ide?
Neverim, ze mas 9 rokov. 9 rocni nepisu tak ako pises ty. Takze o co ti ide? :)
Ak máš možnosť, tak aj zmena základnej školy.
nepíšeš konkretne o čo sa jedná tak sa ťažko radí...
a skušal si ich ignorovať? uvedom si že do tej školy chodíš koli sebe a nie koli nim... ja ani neviem či mate take dlhe prestavky, alebo neviem si to predstaviť ze ked to nie je take strasne ze to neprechádza do fyzickych utokov,... cez prestavky sa uč, rob si ulohu z predchadzajuceho predmetu aby si doma nemusel,... ignoruj ich...